Politicieni cunoscuți vor dispărea din viitorul Parlament. Au fost, ani la rând, cei care au decis jocul politic, au făcut şi desfăcut alianțe. Unii nu pot continua în politică din cauza problemelor cu Justiţia,iar alţii pur şi simplu nu mai simt chemarea Parlamentului.

Crin Antonescu pune capăt carierei politice la sfârşitul anului:

„Am spus că mă retrag din viaţa politică, sigur că nu are niciun rost să devin din nou membru al Parlamentului, pentru că asta înseamnă politică activă. Nu sunt foarte încântat de ceea că văd că vine din urmă”, a declarat prin telefon Crin Antonescu, senator PNL, pentru digi24.ro

Elena Udrea vrea să mediteze, dar va vota la alegeri cu Mişcarea Populară a lui Traian Băsescu.

„Nu am stat să analizez, dar decizia mea, acum, este să nu candidez. Am fost unul dintre politicienii buni pe care i-a avut această ţară şi unul dintre miniştrii foarte buni pe care i-a avut această ţară”, spunea Elena Udrea, deputat neafiliat.

Costul standard per elev, majorat azi prin hotărâre de guvern. Câţi bani va da în plus statul pentru fiecare elev din România

În viitorul Parlament nu vor mai fi Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea, Şerban Mihăilescu, Ioan Chelaru, Constantin Niţă, Petre Daea, Gabriel Oprea. Mircea Geoană nu e sigur, se mai gândește.

Fără partid, Sebastian Ghiţă ar vrea să candideze pe listele PSD sau ALDE, dar se gândeşte şi la un partid nou.

„Nu am luat încă o decizie, nu ştiu cum vor curge lucrurile în România. Domnul Tăriceanu şi domnul Daniel Constantin sunt doi oameni cu idei solide, pe care le înţeleg, pentru că totuşi vin din mediul economic, din mediul de afaceri”, declară Sebastian Ghiţă, deputat neafiliat.

Ludovic Orban este încurcat de un dosar, dar ar mai vrea un mandat.

„Sunt trimis în judecată pe o glumă de dosar, dar nu am săvârșit nicio faptă care să vină în contradicție cu legea. Nu am absolut niciun motiv să nu intenționez să candidez”, spune Ludovic Orban, deputat PNL.

Se tot vorbește de  filtrul integrității, toate partidele simt nevoia schimbului de generații în politică.

Sursa: digi24.ro

   Acum se mai citește și :   

loading...

   Recomandările noastre:   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here