Harry Sarfo, fost militant ISIS , născut în Germania, dar crescut in Marea Britanie, a declarat că liderii grupării Stat Islamic plănuiesc mai multe atacuri în Europa, simultan. Bărbatul a intenționat să se alăture jihadiștilor, fiind convins că luptă pentru o cauză nobilă, pentru unitatea popoarelor asuprite.

Într-un interviu pentru New York Times, Sarfo afirma că, atunci când a sosit în Siria, în 2015 a fost obligat să se întoarcă la Bremen, Germania, pentru a pune la cale un atac terorist.

Sarfo, care, în prezent este închis în Germania pentru infracțiuni teroriste, a spus că au existat mulți recruți din Marea Britanie si Germania, dar s-au „speriat”, înainte de atacurile programate.

Bărbatul a susținut că sute de militanți sunt în aceste momente în Europa. A discutat cu anchetatorii și despre locurile pe care le vizează jihadiștii pentru atentate.

Atunci când The Independent a realizat un interviu cu Sarfo, acesta a mărturisit cum a fost convins să se alăture grupării ISIS, el considerând că „valorile” transmise prin intermediul videoclipurilor lor ar fi nobile, demonstrând că există conceptul de unitate sub un singur steag … alb, negru, asiatici si arabi din toate categoriile sociale, care protejează musulmanii sunniți”.

S-a publicat în Monitorul OFICIAL. 2200 de lei de la 1 martie 2017, pentru copiii născuți în România în ultimii 6 ani

Întrebat de ce a părăsit califatul sirian, Sarfo a precizat că după ce a stat trei luni, nu a mai putut îndura brutalitatea vieții de acolo.

Sursa:m.evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here