O biserică din lemn din localitatea Rozavlea a ars în proporţie de peste 80 %. Făcările au mistuit lăcaşul de cult rapid, intervenţia pompierilor fiind fără folos.

Un incendiu devastator a mistuit biserica din lemn din Rozavlea, unde flăcările au transformat în scrum peste 80 la sută din lăcaşul de cult. Din întraga biserică ce are o suprafaţă de 350 de metri pătraţi nu a rămas decât demisolul, construit din piatră. A ars, de asemenea, şi turla bisericii, înaltă de 67 de metri.

Pompierii au intervenit cu patru autospeciale, însă lemnul uscat a ars mult prea repede. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un cablu electric defect sau izolat necorespunzător, însă ancheta continuă pentru determinarea exactă a cauzei.

Biserica distrusă de foc este numită Şesu Mănăstrii şi are hramul Sf. Gheorghe. Lăcaşul de cult afectat de incendiu nu este monumentul istoric ce datează de la 1717.

Sursa: maramedia.ro

Politician aflat la PUTERE, cuvinte DURE la adresa protestatarilor din strada. "Manifestație NAZISTĂ. Animalelor, mi-e scârbă de voi!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here