Claudiu Lucaci: Vreau să vă întreb despre continuitate. Sunteţi Principesa Moştenitoare. Vedeti posibilă şi participarea voastră  ca o figură centrală în ceea ce urmează să fie această eventuală modificare constituțională [revenirea la monarhie – n.n.?].

Principesa Moştenitoare Margareta a României: Da. Am fost crescută o persoană democratică. Sunt absolut pregătită, sunt aici. Vreau să servesc.

[20:00-20:40]

Claudiu Lucaci: Sunt pregătiţi [o parte din români – n.n.] pentru a repune în discuție rolul monarhiei constituţionale?

Principele Radu al României:  Da, cred că sunt. Numai că proiectul monarhiei este unul al societăţii şi al clasei politice, nu al Coroanei.

PSD are de ce să TREMURE. Marele pericol care PÂNDEȘTE socialistii

Principesa Moştenitoare Margareta a României: Noi suntem pregătiţi, vrem să servim Ţara cum putem, cum facem acum, cum a făcut şi în exil Regele, şi cum poate să fie în viitor. Dar nu depinde numai de noi: depinde de români şi de voinţă politică.

[17:00-17:30]

Claudiu Lucaci: În mentalul colectiv există acest apel la autoritatea supremă, în cazul acesta la Preşedinte. Nu vă este teamă că se poate face acelaşi lucru cu un monarh?

Principele Radu al României: Există posibilitatea ca oamenii să se proiecteze aşa, dar dacă monarhia se va instaura în România, se va instaura printr-o constituţie care nu va mai fi ambiguă. În nici un caz monarhul nu va avea atribuţii care se suprapun peste cele ale liderului politic al ţării, care este premierul. Uitaţi-vă în Marea Britanie: când se alege un nou premier, rezultat al majorităţii parlamentului, el este considerat liderul politic al ţării. Nimeni nu are ideea s-o considere pe Regina liderul politic al ţării. […]

Principesa Moştenitoare Margareta a României: Va fi şi un proces de educaţie, ceva mult mai profund […]

Claudiu Lucaci: O schimbare în interiorul fiecăruia…

[16:30-17:30]

Interviul complet il puteți urmări în clipul de mai jos.

Gest deosebit al unei casiere de supermarket față de o femeie sărmană. Așa ceva vezi extrem de RAR

Sursa: monarhiasalveazaromania.wordpress.com

3 COMENTARII

  1. eu mi-as dori ca Romania sa fie o Monarhie Constitutionala de genul Marii Britanii…haideti sa supunem la vot ….cred ca multi romani ar dori asta! Cand ne-a fost noua mai bine decat in timpul monarhiei ..!

  2. ei na…..sa stea domnia sa cuminte acolo in elvetia….standard de trai ridicat, tot ce-si doreste, ce-i mai trebuie domniei sale bataie de cap cu hotii din guvern!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here