Vacanță inedită pentru 30 de studenți străini care au ajuns în România, cu o bursă de studiu Erasmus. Că să scape de aglomerația din oraș și de viața la bloc, tinerii petrec două săptămâni într-un sat din Timiș.

Andrea, care s-a apucat de muls vaca, este din Portugalia și mărturisește că se află pentru prima oară într-o astfel de postură. Dacă în cazul ei rezultatele s-au lăsat așteptate, pentru prietena sa, misiunea pare floare la ureche.

În satul Bodo, aflat la 60 de kilometri de Timisoara, au ajuns, în total, 30 de tineri, care își petrec vacanța descoperind viața la tară – îi ajută pe localnici în gospodărie, repară stația de autobuz ori construiesc băncuțe.

Joaquin este din Spania și anul acesta a dat relaxarea la plajă pe sesiuni de cules roșii. „E cool pentru că e o experiență diferită, nu e ca în alte veri. Dacă nu îmi place, data viitoare nu mai vin.”

Tinerii sunt hotărâți să lase ceva în urma lor. Pictează stația de autobuz, care înainte era plină de noroi. Între timp, localnicii îi încurajează pe tineri, dar nu se ridică de la masă, ca să-i ajute.

SALARII 2017. Veste bună pentru români. Se măresc mai repede decât s-ar fi așteptat. Unele chiar și cu 70 %

Localnic: Văd că sunt foarte harnici, asta noi trebuia să facem, de aici.
Reporter: Vă gândiți să le dați o mână de ajutor?
Localnic: Se poate, da.
Reporter: Când?
Localnic: Când se poate.
Reporter: Și când se poate?
Localnic: Poate mâine, poimâine. Că acuma… [arată paharul]

„Am luat împreună decizia să facem activitatea într-un sat, pentru că impactul în sine este mult mai mare, și tinerii care vin din exterior pot să simtă viața reală de la firul ierbii” , spune Mihai Adrian Vilcea, coordonatorul proiectului.

La finalul zilei, studenții încing petreceri în aer liber și socializează în pași de dans.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here