La Vatican au venit țiganii în pelerinaj. Un număr de peste 5.000 de rromi au fost primiți, la începutul săptămânii de către Papa Francisc. Suveranul Pontif a profitat de ocazie și a condamnat discriminarea țiganilor în Europa, dar a afirmat că si ei trebuie, la rândul lor, să respecte legea și să își trimită copiii la școală.

Le-a cerut țiganilor să nu mai fie violenți și să renunțe la „escrocherie”, informează Mediafax. A îndemnat pe romii care călătoresc în Europa să respecte legea si să nu se mai facă de rușine.

„Nu dați mass-media și oamenilor motiv să gândească rău despre voi”, le-a zis Papa Francisc țiganilor prezenți în Aula Paul al VI-lea, cu ocazia Pelerinajului mondial al țiganilor.

El a mai atenționat țiganii care se consideră creștini că trebuie să „evite tot ceea ce nu este vrednic: minciuna, frauda, escrocheriile, lupta”. Papa a explicat că în timp ce statul trebuie să garanteze educație, este „de datoria adulților să se asigure că cei mici merg la scoală”.

A mai spus că țiganii au suferit prea mult timp din cauza xenofobiei și le-a transmis că este timpul să „întoarcă pagina”.

O declarație șocantă a lui Trump a adus pierderi de 24,6 miliarde de dolari pentru Big Pharma

Sursa: stireazilei.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here