Ideologia ISIS se bazează, în mare parte, pe o profeţie veche sunita care spunea că, într-un anumit oraş din Siria, va avea loc bătălia finală dintre creştini şi musulmani.

Jihadiştii mizau pe faptul că în acest loc „necredincioşii” vor fi înfrânţi iar în calea supremaţiei islamice nu va mai stă nimic, noteaza Daily Mail

Potrivit profeţiei, lupta nimicitoare ar fi urmat să aibă loc în oraşul sirian Dabiq, aflat în nordul ţării. După această lupta, ar fi urmat Ziua Judecăţii de Apoi pentru „necredincioşi”.

Împlinirea profeţiei va trebui, probabil, să mai aştepte ceva vreme, pentru că jihadiştii au fost alungaţi din oraşul sirian.

ISIS a fost alungată din Dabiq de Armata Siriană Liberă, oponentă regimului de la Damasc, sprijinită de forţe ale Turciei.

DISTRIBUIȚI

Cititorii au mai apreciat și următoarele articole

loading...

Vă mai recomandăm și ...


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here