Slănina are proprietăți curative, întărește sistemul imunitar, reglează contracțiile mușchiului inimii, tratează durerile de articulaţii şi favorizează scăderea colesterolului.

Bucatarul.tv vă recomandă să încercaţi o rețetă delicioasă de slănină în saramură, care este foarte gingaşă şî aromată. Slănina se prepară în saramură fierbinte, de aceea o puteţi savura după 3 zile. Adăugaţi condimentele preferate pentru a obţine un gust intens şi delicios.

INGREDIENTE

500 g de slănină proaspătă

1.5 I de apă

200 g de sare

3 frunze de dafin

13 boabe de piper negru

3 căţei de usturoi

5 g de piper roşu măcinat

MOD DE PREPARARE

1. Puneţi apa la foc, aduceţi-o la fierbere, presăraţi sarea, boabele de piper negru şi frunzele de dafin. Fierbeţi amestecul timp de 3 minute.

2. Puneţi slănina într-un vas mare sau caserolâ, turnaţi deasupra saramura fierbinte, acoperiţi slănina cu o farfurie şi puneţi deasupra o greutate (o sticlă cu apă).

3. Saramura trebuie să acopere slănina complet.

4. Lăsaţi slănina să stea în saramură timp de 3 zile la temperatura camerei.

5.  După 3 zile scoateţi slănina din saramură şi frecaţi-o cu usturoi mărunţit

O rețeta oferită de Bucătarul.tv care vă dorește poftă bună alături de cei dragi! Pe BUCATARUL:TV, gasiti retete inedite extrem de delicioase. 

DISTRIBUIȚI

Cititorii au mai apreciat și următoarele articole

loading...

Vă mai recomandăm și ...


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here