Ministerul Sănătăţii a lansat vineri o linie telefonică la care pacienţii şi cadrele medicale pot reclama cazurile de corupţie din spitale, scrie News.ro.

Ministrul Vlad Voiculescu compară corupţia din sistemul de sănătate cu o pânză de păianjen pe care „pândesc păianjeni feudali, fără scrupule, care fac din viaţa pacienţilor şi din sănătatea acestora o afacere” şi spune că Ministerul Sănătăţii are o capacitate scăzută de a descoperi toate cazurile de corupţie, astfel că se bazează pe pacienţi şi pe cadrele medicale.

„Un nou pas vine astăzi, în lansarea liniei verzi anticorupţie, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, mai exact cu Direcţia Generală Anticorupţie, cu Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi cu Direcţia Naţională Anticorupţe. Orice român va putea sesiza telefonic cazurile de corupţie din sistemul sanitar, de la cazuri de condiţionare a actului medical, până la concursuri de angajare trucate sau achiziţii cu dedicaţie, orice va putea fi raportat prin linia verde anticorupţie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, vineri, la lansarea acestei linii telefonice.

El a precizat că dispeceratul va fi administrat de către Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne, care va primi automat inclusiv sesizările pacienţilor trimise prin chestionarele sms. Numărul de telefon la care pacienţii şi personalul medical vor putea suna este 0800806806.

PSD are de ce să TREMURE. Marele pericol care PÂNDEȘTE socialistii

Ministrul a adăugat că echipa GovITHub lucrează în prezent la un portal de sesizări, unde atât personalul medical, cât şi pacienţii vor putea raporta anonim nereguli din sistemul sanitar. Citeşte mai mult pe News.ro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here