La doar o zi după instalarea Guvernului, pe pagina oficială a Ministerului Agriculturii era publicat proiectul de act normativ care acordă aceste ajutoare.

Anual, prin hotărâri ale Guvernului, se stabilesc produsele deficitare pentru care se aplică programe de susținere prin scheme de ajutoare de minimis/ajutoare de stat și se aprobă beneficiarii, condițiile de eligibilitate, modul de acordare a acestora, cuantumul și valoarea totală a ajutorului, precum și modalitățile de verificare și control.

În  anul 2017, produsele deficitare sunt carnea de porc și tomatele. Fermierii care se ocupă cu creșterea porcilor sau de cultivarea tomatelor vor primi ajutoare importante.

Se dau ajutoare de minimis/ajutoare de stat cu o valoare totală/beneficiar/an în lei, echivalentul sumei de 10.000 euro pentru 200 capete porci grași crescuți în exploatația beneficiarului de la care se obține o producție de minimum 20 tone carne, în urma sacrificării în abatoare autorizate. Cuantumul unitar este echivalentul în lei a 50 euro/cap.

Se acordă ajutoare de minimis/ajutoare de stat a căror valoare totală/beneficiar/an ajunge la echivalentul în lei a 3.000 euro pentru 1000 mp spații protejate de la care se obține o producție de minimum 2 kg tomate/mp, justificată cu documente fiscale. Cuantumul unitar este echivalentul în lei a 3 euro/mp.

Fondurile necesare acordării ajutoarelor de stat se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Sursa: agroinfo.ro

DISTRIBUIȚI

Cititorii au mai apreciat și următoarele articole

loading...

Vă mai recomandăm și ...


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here