Acasă Dezvăluiri Lista celor 10 alimente aduse din CHINA care sunt toxice, pline de...

Lista celor 10 alimente aduse din CHINA care sunt toxice, pline de material plastic, pesticide și substanțe chimice

2

China este foarte cunoscută pentru mâncarea excepțională care este din ce în ce mai populară în toată lumea. În ultima vreme însă, se fac tot mai multe speculații conform cărora calitatea produselor alimentare din China scade și oamenii încep să evite bucătăria chinezească.

Health Online Central a publicat o listă conținând 10 produse alimentare din China, care ar trebui să fie evitate.

  1. Ouă contrafăcute

Un video postat de câteva site-uri chinezești, explică modul în care se „fabrică” un ouă false şi se câştigă 70 de dolari pe zi. Pentru fabricarea acestor ouă, se utilizează alaun de potasiu, calciu, acid alginic, clorură de calciu, gelatină, coloranţi artificiali și apă. Ingredientul principal pentru obţinerea cojii este carbonatul de calciu, care poate provoca demenţă şi pierderi de memorie.

  1. Lapte formula pentru sugari

În anul 2004 , CBS News a raportat că 47 de persoane au fost acuzate că au falsificat laptele formula instant pentru bebeluşi, care a dus la moartea a zeci de copii din Guiyang, China. „Laptele” a fost făcut aproape integral din cretă şi a dus la apariţia aşa-numitei „boli a capului mare” la copii, însemnând o creştere rapidă a capului în raport cu corpul.

  1. Peştele tilapia

Peștele tilapia este una dintre cele mai toxice şi dăunătoare specii de pește pe care oamenii le consumă. Acesta este cel mai frecvent întâlnit în China, crescut în bazine mici de apă reziduală. Pește mănâncă tot ce găseşte în această apă și astfel devine foarte nesănătos.

  1. Sucul de mere din China

China este cea mai mare ţară producătoare de pesticide din lume. De asemenea, aproximativ 50% din sucul de mere prezent pe pieţele din SUA şi unele state europene este importat din China, Argentina şi Brazilia. Deoarece conţine cantităţi scăzute de arsenic anorganic, o substanţă potenţial cancerigenă (care se gaseşte şi în pesticide) este indicat ca atât adulţii cât şi copiii să evite consumul de suc de mere.

  1. Pământ vândut ca piper negru

Într-o piaţă din provincia chineză Guangdong, se punea pământ în pachetele de piper negru şi faină în pachetele de piper alb, iar acestea erau vândute clienţilor. Explicaţia dată de vânzători a fost surprinzătoare: „nu este nicio problemă din moment ce nu ucide pe nimeni”!

  1. Pui

Puii importaţi din China se află pe piaţa noastră începând cu anul 2013, însă experţii în produse alimentare atrag atenţia asupra faptului că această ţară are cea mai mare rată de gripă aviară. Dacă se ia în calcul şi faptul că este şi ţara cu cea mai mare producţie de pesticide din lume, trebuie să ne punem mari semne de întrebare cu privire la calitatea cărnii de pui.

  1. Tăiţei falşi din cartofi dulci

Autorităţile din oraşul Zhongshan au descoperit cel puţin 5,5 tone de tăiţei falşi. În 2011, oamenii au început să se plângă că ceea ce ar fi trebuit să fie tăiţei din cartofi dulci au un gust ciudat. Investigaţiile suplimentare au scos la iveală că tăiţeii aveau în compoziţie porumb, parafină şi cerneală industrială care le dădea culoare mov.

  1. Carne de porc tratată chimic, comercializată în loc de carne de vită

Deoarece carnea de porc este mai ieftină, în China, unele restaurante au vândut-o în loc de carne de vită – dar nu înainte de a o „cosmetiza”. După doar 90 de minute de stat la marinat, carnea de porc tratată cu coloranţi, conservanţi şi aromă de carne de vită devenea… carne de vită. Medicii au sfătuit populaţia să evite acest produs care, consumat pe termen lung, poate provoca otrăvirea lentă, malformaţii şi chiar cancer.

  1. Mazăre falsă

China exportă şi multă mazăre verde falsă. Aceasta este făcută din boabe de soia tratate cu colorant verde şi metabisulfit de sodiu (un sintetic care este folosit iniţial ca înalbitor şi aditiv). Colorantul verde impiedică organismul să absoarbă calciul şi are acţiune cancerigenă. Chiar dacă aspectul nu te pune pe gânduri, faptul că apa în care fierbe capăta o nuanţă verde nefirească îţi arată că ai de-a face cu un produs fals.

  1. Usturoi chinezesc tratat cu cocktail chimic

Inspectorii din SUA au avertizat cu privire la usturoiul provenit din China, care este pulverizat cu foarte multe substanţe chimice. Acest cocktail chimical dă usturoiului un gust rău. Este un fapt bine-cunoscut că foarte mult usturoi de pe piaţa românească provine din China.

Foarte interesant și..  Mulți habar nu avem ce afectiuni grave produc cuptoarele cu microunde organismului uman

Dacă la toate aceste produse adăugăm şi orezul din plastic despre care mass-media vorbeşte mult în ultima vreme, avem un tablou de ansamblu destul de elocvent în ceea ce priveşte alimentele pe care şi noi, din nefericire, le importăm din China.

Soluţia este la îndemâna tuturor: să consumăm şi să încurajăm produsele autohtone, iar acolo unde nu este posibil, măcar să ne informăm asupra provenienței acestor alimente.


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentUn român genial din Onești a creat un generator electric ce funcționează cu apă
Articolul următorO metodă folosită de mulți șoferi pentru a scăpa de stratul de gheață de pe parbriz