Connect with us

Agricultura si economie

10 alimente din China pline de material plastic, pesticide și substanțe chimice

Published

on

China este foarte cunoscută pentru mâncarea excepțională care este din ce în ce mai populară în toată lumea. În ultima vreme însă, se fac tot mai multe speculații conform cărora calitatea produselor alimentare din China scade și oamenii încep să evite bucătăria chinezească.

Health Online Central a publicat o listă conținând 10 produse alimentare din China, care ar trebui să fie evitate.

 1. Ouă contrafăcute

Un video postat de câteva site-uri chinezești, explică modul în care se „fabrică” un ouă false şi se câştigă 70 de dolari pe zi. Pentru fabricarea acestor ouă, se utilizează alaun de potasiu, calciu, acid alginic, clorură de calciu, gelatină, coloranţi artificiali și apă. Ingredientul principal pentru obţinerea cojii este carbonatul de calciu, care poate provoca demenţă şi pierderi de memorie.

 1. Lapte formula pentru sugari

În anul 2004 , CBS News a raportat că 47 de persoane au fost acuzate că au falsificat laptele formula instant pentru bebeluşi, care a dus la moartea a zeci de copii din Guiyang, China. „Laptele” a fost făcut aproape integral din cretă şi a dus la apariţia aşa-numitei „boli a capului mare” la copii, însemnând o creştere rapidă a capului în raport cu corpul.

 1. Peştele tilapia

Peștele tilapia este una dintre cele mai toxice şi dăunătoare specii de pește pe care oamenii le consumă. Acesta este cel mai frecvent întâlnit în China, crescut în bazine mici de apă reziduală. Pește mănâncă tot ce găseşte în această apă și astfel devine foarte nesănătos.

 1. Sucul de mere din China

China este cea mai mare ţară producătoare de pesticide din lume. De asemenea, aproximativ 50% din sucul de mere prezent pe pieţele din SUA şi unele state europene este importat din China, Argentina şi Brazilia. Deoarece conţine cantităţi scăzute de arsenic anorganic, o substanţă potenţial cancerigenă (care se gaseşte şi în pesticide) este indicat ca atât adulţii cât şi copiii să evite consumul de suc de mere.

 1. Pământ vândut ca piper negru

Într-o piaţă din provincia chineză Guangdong, se punea pământ în pachetele de piper negru şi faină în pachetele de piper alb, iar acestea erau vândute clienţilor. Explicaţia dată de vânzători a fost surprinzătoare: „nu este nicio problemă din moment ce nu ucide pe nimeni”!

 1. Pui

Puii importaţi din China se află pe piaţa noastră începând cu anul 2013, însă experţii în produse alimentare atrag atenţia asupra faptului că această ţară are cea mai mare rată de gripă aviară. Dacă se ia în calcul şi faptul că este şi ţara cu cea mai mare producţie de pesticide din lume, trebuie să ne punem mari semne de întrebare cu privire la calitatea cărnii de pui.

 1. Tăiţei falşi din cartofi dulci

Autorităţile din oraşul Zhongshan au descoperit cel puţin 5,5 tone de tăiţei falşi. În 2011, oamenii au început să se plângă că ceea ce ar fi trebuit să fie tăiţei din cartofi dulci au un gust ciudat. Investigaţiile suplimentare au scos la iveală că tăiţeii aveau în compoziţie porumb, parafină şi cerneală industrială care le dădea culoare mov.

 1. Carne de porc tratată chimic, comercializată în loc de carne de vită

Deoarece carnea de porc este mai ieftină, în China, unele restaurante au vândut-o în loc de carne de vită – dar nu înainte de a o „cosmetiza”. După doar 90 de minute de stat la marinat, carnea de porc tratată cu coloranţi, conservanţi şi aromă de carne de vită devenea… carne de vită. Medicii au sfătuit populaţia să evite acest produs care, consumat pe termen lung, poate provoca otrăvirea lentă, malformaţii şi chiar cancer.

 1. Mazăre falsă

China exportă şi multă mazăre verde falsă. Aceasta este făcută din boabe de soia tratate cu colorant verde şi metabisulfit de sodiu (un sintetic care este folosit iniţial ca înalbitor şi aditiv). Colorantul verde impiedică organismul să absoarbă calciul şi are acţiune cancerigenă. Chiar dacă aspectul nu te pune pe gânduri, faptul că apa în care fierbe capăta o nuanţă verde nefirească îţi arată că ai de-a face cu un produs fals.

 1. Usturoi chinezesc tratat cu cocktail chimic

Inspectorii din SUA au avertizat cu privire la usturoiul provenit din China, care este pulverizat cu foarte multe substanţe chimice. Acest cocktail chimical dă usturoiului un gust rău. Este un fapt bine-cunoscut că foarte mult usturoi de pe piaţa românească provine din China.

RECOMANDARE
Modalități neobișnuite pentru creșterea capitalului de afaceri pentru o campanie startup

Dacă la toate aceste produse adăugăm şi orezul din plastic despre care mass-media vorbeşte mult în ultima vreme, avem un tablou de ansamblu destul de elocvent în ceea ce priveşte alimentele pe care şi noi, din nefericire, le importăm din China.

Soluţia este la îndemâna tuturor: să consumăm şi să încurajăm produsele autohtone, iar acolo unde nu este posibil, măcar să ne informăm asupra provenienţei acestor alimente.

loading...
Loading...
2 Commentarii

2 Comments

 1. Larisa

  dec. 8, 2016 at 6:20 pm

  Deci, ce citim noi aici? Iată:…

  „…o substanţă potenţial cancerigenă (care se gaseşte şi în pesticide) este indicat ca atât adulţii cât şi copiii să evite consumul de suc de mere…

  …Medicii au sfătuit populaţia să evite acest produs care, consumat pe termen lung, poate provoca otrăvirea lentă, malformaţii şi chiar cancer…

  …Colorantul verde impiedică organismul să absoarbă calciul şi are acţiune cancerigenă…

  …Dacă la toate aceste produse adăugăm şi orezul din plastic…”

  PĂI, CINE SUNT CRIMINALII CARE DAU AVIZE ȘI APROBĂ COMERCIALIZAREA ACESTOR PRODUSE IN ROMĂNIA? OARE CEAUȘESCU A FĂCUT GENOCID CU POPORUL ROMÂN SAU LEPRELE ASTEA DE AZI CARE CONDUC DESTINUL ROMĂNIEI SPRE O MOARTE LENTĂ DAR SIGURĂ???

 2. Larian

  dec. 8, 2016 at 6:19 pm

  Deci, ce citim noi aici? Iată:…

  „…o substanţă potenţial cancerigenă (care se gaseşte şi în pesticide) este indicat ca atât adulţii cât şi copiii să evite consumul de suc de mere…

  …Medicii au sfătuit populaţia să evite acest produs care, consumat pe termen lung, poate provoca otrăvirea lentă, malformaţii şi chiar cancer…

  …Colorantul verde impiedică organismul să absoarbă calciul şi are acţiune cancerigenă…

  …Dacă la toate aceste produse adăugăm şi orezul din plastic…”

  PĂI, CINE SUNT CRIMINALII CARE DAU AVIZE ȘI APROBĂ COMERCIALIZAREA ACESTOR PRODUSE IN ROMĂNIA? OARE CEAUȘESCU A FĂCUT GENOCID CU POPORUL ROMÂN SAU LEPRELE ASTEA DE AZI CARE CONDUC DESTINUL ROMĂNIEI SPRE O MOARTE LENTĂ DAR SIGURĂ???

Lasă un răspuns

Agricultura si economie

Modalități neobișnuite pentru creșterea capitalului de afaceri pentru o campanie startup

Published

on

Ai nevoie de mai mulți bani pentru capitalul afacerii tale startup? Descoperă câteva metode neobișnuite pentru a-l crește cu rapiditate.

Afacerea ta este provocarea căreia trebuie să îi faci față zilnic!

În momentul în care ai pornit la drum afacerea ta se va confrunta cu multe provocări, dar nici una nu este la fel de intensă precum găsirea de bani pentru a menține totul la un nivel echilibrat. Dacă nu ai jucat până acum poker ca la aparate, vei constata că trebuie să știi când să-ți maschezi adevărate intenții, când este timpul să blufezi, să crești miza sau să te retragi. De la închirierea spațiului de birou și producție până la cumpărarea de bunuri și angajarea personalului, tot ceea ce trebuie să faci pentru a-ți transforma ideea într-o afacere viabilă necesită bani.

În cazul în care nu ești independent din punct de vedere financiar și îți permiți să susții afacerea din resursele financiare proprii, va trebui să te întrebuințezi în mod serios pentru a obține finanțarea necesară asigurării dezvoltării propice a companiei tale. În acest caz, ce-ai spune de câteva modalități mai puțin obișnuite de a obține finanțarea dorită?

Platformele online de tip crowdfunding

Există o mulțime de site-uri foarte bune de publicitate care au devenit foarte populare în rândul inventatorilor, antreprenorilor și publicului larg în ultimii doi ani. Chiar dacă în România acestea nu sunt atât de prezente, piața internațională îți oferă posibilitatea de a obține finanțare în cazul în care ideea ta de afaceri este una bună, printre aceste platforme online de crowdfunding numărându-se Kickstarter, Fundly, Indiegogo, Fundabile și RocketHub. Fiecare are propriile avantaje și dezavantaje, deci este mai bine să investighezi pe deplin detaliile asociate fiecărui site, pentru a descoperi care este platforma potrivită pentru nevoile și obiectivele tale.

Obținerea de capital din pre-vânzarea produselo

Dacă afacerea ta se bazează exclusiv pe vânzarea unui singur produs, cea mai ușoară modalitate de a obține mai mulți bani pentru a produce produsul este de a scoate la vânzare câteva mostre. Prin pre-vânzarea produselor tale, poți fi sigur să nu trebuie să faci prea multe și să rămâi cu un depozit de bunuri nevândute. În plus, vei putea observa care este reacția pieței la produsul tău, care sunt șansele ca acesta să fie din ce în ce mai solicitat pe piață și care este perspectiva de viitor a afacerii tale.

Acest tip de obținere de capital financiar poate fi puțin intimidant pentru unii antreprenori, dat fiind faptul că se expus unei presiuni a timpului, așa că trebuie să iei în considerare toate aspectele implicate de colectarea banilor înainte de a oferi produsul la pre-vânzare. Va trebui să te bazezi pe respectarea termenelor-limita de livrare a produsului, în caz contrar, clienții ar putea cere banii înapoi, ceea ce ar putea duce la o varietate de probleme.

Întrecerile și competițiile de idei de afaceri

RECOMANDARE
Modalități neobișnuite pentru creșterea capitalului de afaceri pentru o campanie startup

Crezi sau nu, există organizații care oferă recompense financiare – sau chiar finanțare – pentru antreprenorii care acceptă să participe la concursurile lor de idei de afaceri. Cerințele de eligibilitate, taxele de participare și criteriile de jurizare variază în funcție de organizator. Dar dacă ai încredere în ideea și în alegerea ta, aceasta ar putea fi o modalitate bună  (chiar dacă este mai neobișnuită) de a obține bani pentru afacerea ta.

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***