Connect with us

Din lume

12 alimente ce conțin mai multă vitamina C decât portocalele

Published

on

Dacă bei un pahar cu suc de portocale de fiecare dată când începi să îți tragi nasul, s-ar putea să ai cât de cât idee despre proprietățile portocalelor. Cu toate că studiile arată că vitamina C nu poate preveni răceala, consumul de nutrienți poate ajuta la scurtarea perioadei în care ești bolnav și reduce multe dintre simptome.

În ciuda faptului că sunt cunoscute ca fiind pline de vitamina C, o portocală de o greutate medie conține o cantitate mai mică în comparație cu alte fructe și legume obișnuite.

Ardeiul iute

O jumătate de cană de ardei iute tocat conține 107,8 mg de vitamina C. În plus, cercetătorii de la Universitatea din Buffalo au constatat că, capsaicina, compusul care dă iuțeală ardeiului, ajută la ameliorarea durerilor articulare și musculare.

Ardeiul gras roșu

O cană de ardei roșu tocat conține de aproape trei ori mai multă vitamina C decât o portocală ce cântărește 190 mg. Ardeiul roșu este, de asemenea, o importantă sursă de vitamina A și ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor.

Ardeiul gras verde

O cană de ardei gras verde conține mai puțină vitamină decât ardeiul roșu, însă 120 mg este mai mult decât suficient pentru cantitatea zilnică recomandată. Reprezintă, de asemenea, o importantă sursă de fibre.

Varza creață

Conține de două ori doza zilnică recomandată de vitamina A, și de șapte ori doza de vitamina K. O singură cană conține 80,4 mg de vitamina C. Conține chiar și o doză considerabilă de minerale și acizi grași.

Broccoli

Acesta oferă 132 mg de vitamina C, plus o mulțime de fibre și 30 de calorii/porție. În plus, studiile arată că broccoli are proprietăți de prevenire a cancerului.

Papaya

Studiile arată că un consum regulat de papaya poate ajuta la curățarea sinusurilor, poate face pielea mai luminoasă și întărește structura oaselor. O singură cană poate conține chiar și 88,3 mg de vitamina C.

Căpșunile

O cană de căpșuni poate conține 84,7 mg de vitamina C, doze sănătoase de acid folic și alți compuși prezenți ce ajută la îmbunătățirea sănătății. Ajută și la albirea dinților în mod natural.

Conopida

Indiferent că este prăjită sau gătită la aburi, o porție de conopidă oferă o doză de 127,7 mg de vitamina C, plus 5 grame de fibre și 5 grame de proteine.

Varza de Bruxelles

Aceste verze micuțe conțin fitonutrienți și fibre ce ajută la prevenirea cancerului, iar conținutul de vitamina C poate ajunge până la 74,8 mg. Dacă gustul amar este un impediment în a le servi, poți scoate în evidență dulceața lor naturală prin prăjire.

Ananasul

În plus față de cele 78,9 mg de vitamina C, ananasul conține bromelină- o enzimă digestivă care ajută la descompunerea alimentelor și reduce balonarea. De asemenea, bromelina acționează ca un antiinflamator natural care poate ajuta la o recuperare rapidă după un antrenament dur.

Kiwi

O porție de kiwi (aproximativ 2 fructe) are 137,2 mg de vitamina C. Acesta este bogat și în potasiu și cupru.

RECOMANDARE
10 alimente din China pline de material plastic, pesticide și substanțe chimice

Mango

Acest gust tropical are un aport de 122,3 mg de vitamina C. Reprezintă o mare sursă de vitamina A care, la fel ca vitamina C, joacă un rol cheie în imunitate și, în plus, menține sănătatea ochilor.

Sursa: dietetik.ro

loading...

Agricultura si economie

Tineri din România, cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe

Published

on

By

Tineri cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe.

În mediul rural, persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, pot cere, primăriilor de care aparțin, atribuirea unei suprafețe de teren de până la 1.000 m2, fără a plăti nimic, doar pentru a-și construi o casă.

Conform  legii, tinerii își pot construi locuințe cu suprafețe cuprinse între 150-300 m2 în sectoarele municipiului București, dar și în alte municipii, între 250-400 m2 în orașe și între 250-1000 m2 în comune și sate care aparțin de unitățile administrativ teritoriale.

Cei care ar putea beneficia de a acest teren trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– vârstă între 18 și 35 de ani,

– să nu dețină nicio proprietate sau teren pe care poate fi construită o locuință în localitatea în care solicită terenul sau în alte localități din țară.

– părinții tinerilor să nu dețină sau să nu fi deținut un teren cu o suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban, sau 5000 mp în mediul rural, în ultimii 10 ani în nicio localitate.

– cine a primit terenul, în decursul unui an trebuie să înceapă construcția cu respectarea tuturor prevederilor legale pentru executarea lucrărilor. În caz contrar, beneficiarului i se poate retrage dreptul de folosință asupra terenului primit.

Acte necesare pentru a putea primi terenul

Cererea pentru atribuirea unui teren de casa gratuit se depune la consiliul local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului in care solicitantul are domiciliul.

Cererea cuprinde numele si prenumele solicitantului si domiciliul acestuia. La cerere se anexeaza urmatoarele documente:

* o copie a certificatului de nastere;
* o copie a cartii de identitate;
* o declaratie a solicitantului, pe propria raspundere, in care se mentioneaza ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte;
* o declaratie similara se depune si la data rezolvarii cererii.

RECOMANDARE
O listă cu cele mai stupide legi din lume, acceptate tacit de membrii tuturor societăților umane

Beneficiarul terenului este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului.

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***