marți, mai 30, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

12 fructe exotice de care sigur nu ai auzit, dar pe care merită să le încerci

Fructele exotice pot să aibă forme foarte ciudate sau un miros înţepător, însă gustul lor este unul inegalabil.  Chiar şi cele mai ciudate ca aspect şi textură pot să încânte de-a dreptul papilele gustative.

Iată câteva fructe exotice de care sigur nu aţi auzit, dar care sunt recunoscute pentru gustul lor delicios:

 1. Lime australian

Aceste fructe nu doar arată interesant, dar sunt și absolut delicioase. Arată ca și cum ar avea bobițe de icre sub coajă, strălucitoare și apetisante. De aceea, mai este numit și „lime caviar”. Când spargi bobițele în gură, au un gust acrișor, asemănător cu lime-ul obișnuit.

 1. Tamarillo

Este un fruct rotund, de mărimea și forma unui ou de găină. Este foarte bogat în vitaminele A și C și are multiple beneficii asupra sănătății: previne diabetul, îmbunătățește digestia, ne scapă de constipație, îmbunătățește vederea.

 1. Jabuticaba

Acest fruct exotic seamănă destul de mult cu strugurii negri, deși boabele lui nu cresc sub formă de ciorchine. Țara sa de origine este Brazilia, iar cojile sale uscate sunt un tratament local pentru astm.

 1. Fructele miraculoase

Denumirea științifică a acestui fruct este Sysepalum Dulcificum, însă toată lumea îl știe ca fructul miracol datorită proprietăților sale unice de a transforma gusturile din amar în dulce. Provine din Africa de Vest.

 1. Kiwano

Mai este cunoscut și sub numele de pepene cu țepi, datorită cojii sale. Are efecte miraculoase asupra sănătății, ajutând la scăderea în greutate, prevenirea a diferite tipuri de boli cronice, îmbunătățește vederea și întărește sistemul imunitar.

 1. Durian

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl știi despre acest fruct este faptul că miroase îngrozitor. Cu toate acestea, are un gust minunat. Un alt lucru pe care trebuie să îl știți despre el este că are ca efect creșterea tensiunii arteriale, astfel că nu este recomandat persoanelor care suferă de boli cardiace.

 1. Mâna lui Budha
Foarte interesant și..  Mămăligă cu lapte, ajută și ficatul, scade și colesterolul. Da, e Mâncarea Săracului, dar ajută enorm organismul uman

Este simplu de înțeles de unde provine acest nume, forma lui ciudată pare a fi o mulțime de mâini, exact ca în statuile care îl întruchipează pe Budha. Are un parfum foarte intens și este folosit pentru a parfuma camerele sau hainele. Dacă aveți vreodată ocazia să îl mirosiți, veți înțelege mai bine ce anume face ca acest fruct să fie atât de special.

 1. Banana roșie

Acest sortiment rar de banane conține mai multă vitamină C și betacaroten decât bananele obișnuite. De fapt, cu cât fructul este mai roșu, cu atât conține mai multe substanțe hrănitoare. Crește în Africa de Est, Asia, America de Sud și Emiratele Arabe Unite.

 1. Salak

Mai este cunoscut și sub denumirea de fructul șarpelui, datorită cojii care seamănă foarte mult cu pielea șerpilor. Trebuie curățat cu atenție, deoarece coaja sa înțeapă.

 1. Melotharia Scarba

Acest fruct de mici dimensiuni este foarte ciudat; arată ca un pepene în miniatură, dar are un gust asemănător castraveților, doar că mai acrișor. Această plantă este originară din Mexic și America Centrală.

 1. Fructul Hala

Acest fruct poate fi consumat atât crud, cât și preparat, dar poate fi folosit și în loc de ață dentară. Frunzele sale au proprietăți medicinale, iar „penele” sale sunt folosite pentru a realiza podoabe și obiecte decorative.

 1. Akebia

Acest fruct deosebit de aspectuos este originar din Coreea, China și Japonia. Pe lângă această culoare frumoasă, este deosebit și mirosul pe care îl au frunzele sale: o aromă de ciocolată.

Sursa: tasta.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.