Connect with us

Din lume

12 fructe exotice de care sigur nu ai auzit, dar pe care merită să le încerci

Published

on

Fructele exotice pot să aibă forme foarte ciudate sau un miros înţepător, însă gustul lor este unul inegalabil.  Chiar şi cele mai ciudate ca aspect şi textură pot să încânte de-a dreptul papilele gustative.

Iată câteva fructe exotice de care sigur nu aţi auzit, dar care sunt recunoscute pentru gustul lor delicios:

 1. Lime australian

Aceste fructe nu doar arată interesant, dar sunt și absolut delicioase. Arată ca și cum ar avea bobițe de icre sub coajă, strălucitoare și apetisante. De aceea, mai este numit și „lime caviar”. Când spargi bobițele în gură, au un gust acrișor, asemănător cu lime-ul obișnuit.

 1. Tamarillo

Este un fruct rotund, de mărimea și forma unui ou de găină. Este foarte bogat în vitaminele A și C și are multiple beneficii asupra sănătății: previne diabetul, îmbunătățește digestia, ne scapă de constipație, îmbunătățește vederea.

 1. Jabuticaba

Acest fruct exotic seamănă destul de mult cu strugurii negri, deși boabele lui nu cresc sub formă de ciorchine. Țara sa de origine este Brazilia, iar cojile sale uscate sunt un tratament local pentru astm.

 1. Fructele miraculoase

Denumirea științifică a acestui fruct este Sysepalum Dulcificum, însă toată lumea îl știe ca fructul miracol datorită proprietăților sale unice de a transforma gusturile din amar în dulce. Provine din Africa de Vest.

 1. Kiwano

Mai este cunoscut și sub numele de pepene cu țepi, datorită cojii sale. Are efecte miraculoase asupra sănătății, ajutând la scăderea în greutate, prevenirea a diferite tipuri de boli cronice, îmbunătățește vederea și întărește sistemul imunitar.

 1. Durian

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl știi despre acest fruct este faptul că miroase îngrozitor. Cu toate acestea, are un gust minunat. Un alt lucru pe care trebuie să îl știți despre el este că are ca efect creșterea tensiunii arteriale, astfel că nu este recomandat persoanelor care suferă de boli cardiace.

 1. Mâna lui Budha

Este simplu de înțeles de unde provine acest nume, forma lui ciudată pare a fi o mulțime de mâini, exact ca în statuile care îl întruchipează pe Budha. Are un parfum foarte intens și este folosit pentru a parfuma camerele sau hainele. Dacă aveți vreodată ocazia să îl mirosiți, veți înțelege mai bine ce anume face ca acest fruct să fie atât de special.

 1. Banana roșie

Acest sortiment rar de banane conține mai multă vitamină C și betacaroten decât bananele obișnuite. De fapt, cu cât fructul este mai roșu, cu atât conține mai multe substanțe hrănitoare. Crește în Africa de Est, Asia, America de Sud și Emiratele Arabe Unite.

 1. Salak

Mai este cunoscut și sub denumirea de fructul șarpelui, datorită cojii care seamănă foarte mult cu pielea șerpilor. Trebuie curățat cu atenție, deoarece coaja sa înțeapă.

 1. Melotharia Scarba

Acest fruct de mici dimensiuni este foarte ciudat; arată ca un pepene în miniatură, dar are un gust asemănător castraveților, doar că mai acrișor. Această plantă este originară din Mexic și America Centrală.

 1. Fructul Hala

Acest fruct poate fi consumat atât crud, cât și preparat, dar poate fi folosit și în loc de ață dentară. Frunzele sale au proprietăți medicinale, iar „penele” sale sunt folosite pentru a realiza podoabe și obiecte decorative.

 1. Akebia

Acest fruct deosebit de aspectuos este originar din Coreea, China și Japonia. Pe lângă această culoare frumoasă, este deosebit și mirosul pe care îl au frunzele sale: o aromă de ciocolată.

Sursa: tasta.ro

loading...
Loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Din lume

Mesaje amuzante și nu numai pentru Noul An! Dacă ești în pană de inspirație intra aici

Published

on

By

O publicație online redă mai multe urări pentru Noul An, dintre care le-am selectat pe cele din rândurile de mai jos:

“Viaţa mea ar fi goală fără tine, iar contul meu bancar ar fi plin. Un an nou fericit!”;

“Multă sănătate şi La Mulţi Ani, să ai mai mulţi fani decât duşmani!”;

„Căţeluş cu părul creţ
Să ai jeep-ul în coteţ
Să ai vilă cu piscină
Pe Madonna ca vecină
O lopată pentru bani
La anul şi la mulţi ani!”;

„Momentele speciale ale sfârşitului de an să-ţi aducă veselia în casă, bani în buzunar şi poate un Merţan!”;

”Fie-vă verde dolarul,
Şi de whisky plin paharul,
Şi încă unul cu vin,
Pentr-un 2017 plin!”;

„Fără fiţe, fără poante, la mulţi ani cu sănătate! Criza vine, criza trece, noi mereu vom petrece!”;

”Ieri e istorie, mâine e mister, azi este un dar. Un dar de împărţit cu cei dragi. La mulţi ani şi un an nou fericit!”;

”Bate-n uşă. Bate-n geam. Cine este? Noul an!”;

”Înainte să mă îmbăt şi să încep să dansez pe mese, permite-mi să-ţi urez La Mulţi Ani!”;

”Prietenilor mei le urez pace, sănătate şi multă dragoste. Glumesc, le urez cât mai puţină muncă şi mulţi bani. La mulţi ani!”;

Lovite-ar trenul fericirii / Trăsni-te-ar fulgerul iubirii / Sa-ti cada in cap un sac cu bani /Şi un bilet cu La mulți ani!

”Angelina Jolie, Brad Pitt, Kim Kardashian, Beyoncé, George Clooney şi EU! Oamenii celebri îţi urează La Mulţi Ani!”;

”Fie ca toate rezoluţiile de Anul Nou să dureze la fel de mult ca necazurile! La mulţi ani!”;

”Într-adevăr vei fi mai bătrân, mai plinuţ, dar nu îţi vei pierde din înţelepciune! La mulţi ani!”.
Dintre cele serioase puteți alege:

 “E cumpăna dintre ani! Sa privim înapoi cu iertare, înainte cu speranță, in jos cu înțelegere si in sus cu recunoștință! Speranța ta va deschide poarta spre un An Nou plin de bucurii si împliniri. La mulți ani!”

Îți urez, ție si familiei tale, multa sănătate, fericire si MULT NOROC in viitor! LA MULTI ANI! Sper ca aceasta sărbătoare sa va aducă numai fericire in casa si familie!

„Un an mai bogat in împliniri, mai înalt in aspirații si plin de succese. La mulți ani!”

„Gânduri bune fug spre voi, sănătate si noroc! Sărbători fericite si un An Nou de poveste! La mulți ani!”

„Gândiți-vă la trecerea dintre ani ca la o poarta. Puteți sa treceți prin aceasta poarta in noul an si sa luați cu voi doar lucrurile si gândurile bune. LA MULTI ANI!”

„Pentru anul ce vine iți doresc: pace in suflet, bucurie fără margini, sănătate cat cuprinde, credința in bine si săruturi o mie!”

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***