Pe Internet poți găsi orice, de la lucruri fascinante la rețete de prăjituri sau sfaturi despre cum să construiești o casă. Așadar, când ai nevoie de o informație, Google e cel mai la îndemână instrument de documentare.
Chiar dacă informațiile găsite pe Google sunt utile și te pot scoate din încurcături, există și situații în care Google îți poate aduce probleme si chiar îți poate aduce politia la ușă.
În ultimii ani, s-a observat o tendință tot mai pronunțată a oamenilor de a se autodiagnostica. Internetul este plin de site-uri și forumuri de discuții pe teme de sănătate; puține dintre acestea sunt administrate de specialiști.
Boli de piele
Te întrebi ce sunt acele bubițe mici care ți-au apărut pe piele? Dacă primul instinct e să cauți pe Google, oprește-te. Nu te va ajuta decât să afli niște informații ce te vor panica, dar și să vezi numeroase imagini dezgustătoare. Fă-ți o programare la medicul dermatolog, iar problema ta va fi rezolvată.
Opinii privind anumite produse
Te gândești de mult timp să folosești un anumit produs de îngrijire a pielii? Să afli dacă e benefic pentru tine de pe internet nu e o soluție. Pe internet găsești multe opinii și vei fi tentat să le reții doar pe cele pozitive. Astfel, pentru a evita să ai probleme, alege să ceri sfatul unui expert. Un produs poate avea efecte benefice asupra unei persoane, însă asta nu înseamnă că ți se potrivește și ție.
Dacă în ultimele zile te-ai simțit rău și vrei să afli ce se întâmplă cu tine soluția nu este să intri pe Google și să cauți ce boli pot indica simptomele pe care le ai. Te vei panica și, în plus, vei ajunge să te simți și mai rău. Dă dovadă de responsabilitate și fă-ți programare la un medic.
Lucruri ilegale
Dacă ești curios să afli cum poate fi construită o bombă ori cum să prepari amfetamină, nu începe să cauți pe Google. Există servicii speciale care contorizează astfel de căutări, iar IP-ul tău va apărea în baza lor de date. Evită să dai de necazuri doar din curiozitate.
Nu mai este niciun secret că în era Internetului intimitatea este pusă la mare încercare. Dacă îți cauți numele pe Google, s-ar putea să dai peste rezultate neplăcute: fotografii care nu-ți plac, informații depășite, conținut irelevant.
Toate acestea îți pot provoca neplăceri și, din păcate, este extrem de greu să obții ștergerea lor. Pentru a evita astfel de situații, trebuie să acorzi foarte mare atenție fiecărei fotografii sau informații pe care o postezi despre tine.
Informații care permit Google să te identifice
Cu cât mai multe informații personale introduci despre tine, cu atât de ușor le va fi celor de la Google să-ți creeze un profil. Cu ajutorul informațiilor disparate, algoritmii pot sorta datele a sute de mii de utilizatori și pot prezice o mulțime de lucruri despre tine.
Computerele sunt capabile să lege profilurile digitale de adevărata noastră identitate, astfel că anonimitatea nu mai este de mult garantată.
Personalizarea devine omniprezentă, iar profilurile segmentate pe care agențiile de publicitate, editorii și chiar și politicienii le folosesc pentru a ne defini devin o armă în mâna celor care se servesc de ele în propriul interes.
Așadar, ferește-te să furnizezi Google informații personale. Deși crezi că ele sunt disparate, datele pot dezvălui despre tine mult mai multe decât crezi.