miercuri, aprilie 10, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

16 500 de euro pentru a sta 60 de zile în pat și să mănânci clătite. E oferta ciudată a unor oameni de știință din Germania

Ești dispusă să stai 60 de zile în pat pentru 16.500 de euro si să mănânci clătite? Aceasta este oferta unor oameni de știința din Germania care vor să recruteze 12 femei pentru un studiu care are drept scop să afle cum poate fi protejat corpul uman de efectele microgravitaţiei. Studiul este derulat în urma unui parteneriat dintre NASA, Agenţia Spaţială Germană (DLR) şi Agenţia Spaţială Europeană (ESA).

Prima parte a studiului privind odihna în gravitația artificială a început în 25 martie la Institutul pentru Medicină Aerospaţială al DLR din Koln, Germania, urmând ca a doua parte, care necesită voluntari, să se desfășoare între septembrie – decembrie 2019, potrivit unui anunț al NASA, citat de Live Science.

În momentul în care o persoană îşi înclină capul mai mult decât restul corpului, fluidele din organismului ei încep să se deplaseze către cap. În același mod fluidele migrează către cap atunci când astronauții se află în gravitație zero.

Astfel, prin observarea unor persoane care vor sta timp de 60 de zile în pat, într-o poziție în care capetele vor fi mai jos la un unghi de 6 grade comparativ cu restul corpului, cercetătorii speră să poată dezvolta strategii pentru a ajuta astronauții care se confruntă cu schimbări similare în spațiu.

În plus, subiecții vor fi învârtiți cu ajutorul unei centrifuge timp de 30 de minute pe zi, experimentând astfel gravitația artificială care va forța fluidele să circule prin corp.

Pentru studiu, oamenii de știință au nevoie de femei nefumătoare, vorbitoare de limba germană, cu vârste cuprinse între 24 şi 55 de ani. Acestea vor primi 16.500 de euro pentru 89 de zile, dintre care în 15 zile se vor obișnui cu echipamentul, 60 de zile vor sta în pat, iar în ultimele 14 zile se vor odihni înainte să revină la viata obișnuită de dinainte de participarea la studiu. Toate participantele se vor afla în camere single, iar toate activitățile zilnice vor fi efectuate în poziția culcat.

Foarte interesant și..  E tristul adevăr. 16 oameni pe oră. Românii părăsesc țara ca-n vreme de război.

Pentru a se asigura că subiecții nu se vor îngrășa în cele două luni de activitate restricționată, cercetătorii le-au stabilit o dietă standardizată. Oricum, mesele nu sunt „extra sănătoase” şi participantele vor primi din când în când „clătite şi dulciuri”, potrivit DLR. Vezi mai multe pe descopera.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.