vineri, aprilie 12, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Povestea ciobanului din Dolj, care l-a văzut pe Dumnezeu, si care a prezis că războiul o să ne bată la uşă şi disperarea îşi va găsi sălaş în sufletul românilor

Petrache Lupu a fost un cioban din Maglavit, județul Dolj căruia i s-a arătat Dumnezeu sub forma unui bătrân, pe islaz, la marginea satului, unde se afla cu animalele. Dupa acesta întâlnire, Petrache a căpătat iluminarea si darul clarviziunii, fiind inspirat de la Dumnezeu sa vadă evenimente din viitor.A fost un naiv, curat sufleteste, care a generat un fenomen religios fara precedent in Romania. (Fenomenul Maglavit). Apoi, acest ultim profet a fost izolat, o lunga perioada, de Securitatea comunista.

Odiseea lui Petrache Lupu este cunoscuta, precum si tot ce s-a petrecut la Maglavit dupa ce el s-ar fi intalnit cu Mosu’. Minune ori puterea credintei? Cert e ca, inainte de razboi, Maglavitul a devenit loc de pelerinaj pentru toata Europa. Ce se stie mai putin este modul in care autoritatile comuniste au incercat sa-l striveasca pe prooroc si sa inabuse fenomenul religios generat de el.

Putina lume cunoaște profeția făcută de el la Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului din 1 octombrie 1936. Absolut tulburător cum Petrache Lupu, un țăran neștiutor de carte, a văzut cu atâta claritate, la aproape un secol în viitor. El a descris nu numai pandemia cu noul coronavirus (care va ține doi ani), dar si situația politica actuala, cu hoții si prostituatele de la putere:

„Un mare imperiu va cuprinde Europa şi România sfântă va fi cucerită fără să se tragă cu tunul. Mai mult, poporul mințit şi ademenit va dori să fie cucerită țara lui Decebal şi a lui Traian.Mari nenorociri se vor abate asupra românilor (este vorba de propaganda imperiului neomarxist, UE, căci românii nu au dorit să fie incluși în URSS, iar alt imperiu care să ocupe România nu a mai fost în Europa din 1930).  Se vor băjeni cu milioanele, vor fi inundații şi cutremure mari, secetă mare, furtuni, din senin.

Doi ani, România, Europa, toată lumea o să fie cuprinsă de o nouă boală, o nouă ciumă. Bogatul o să ceară săracului adăpost şi mămăligă. Ţara o să fie trădată de cei care o conduc, iar banul o să fie singura religie. Degeaba preoții şi vlădicii or să ridice Crucea lui Hristos, că nu vor fi ascultați şi lumea o să râdă de ei.

Hoții or să fie domni şi curvele, doamne! Mai mulți ani România o să fie bârlogul tâlharilor şi va avea felinarul roşu drept stemă. Războiul o să ne bată la uşă şi disperarea îşi va găsi sălaş în sufletul românilor. Când o să piară ultimul trădător de ţară şi toţi românii se vor pocăi, toți se vor întoarce acasă, o minune se va întâmpla şi Maica Domnului o să-şi întindă Acoperământul peste Grădina ei salvându-ne pe toţi, pe toţi românii şi aducând pace, bunăstare şi bucurie. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Dupa razboi, noua ordine politica impusa de la Moscova a cuprins rapid si Romania, iar ateismul era unul dintre cuvintele de ordine ale puterii abia instalate. Inceputul anilor ’50. Plina perioada stalinista. Teroare, arestari, colectivizare fortata, crime odioase din ordinul puterii comuniste care incerca sa puna mana pe toate parghiile puterii, scrie agentia.org. 

 Pe neasteptate, Petrache Lupu din Maglavit le-a spus satenilor ca o sa le transmita un mesaj – vorba cea mare lasata de Dumnezeu. Vestea s-a raspandit cu repeziciune, iar inspre Maglavit au inceput sa curga din nou puhoaie de oameni. 

Fireste, autoritatile comuniste au intrat in alerta si, la scut timp dupa ce Petreche a facut anuntul, doi ofiteri au descins in casa ciobanului dintr-un GAZ al Securitatii. 

Foarte interesant și..  Medicul care a ieșit din corpul său și "a trăit moartea"

I-au pus catusele fara prea multe vorbe si l-au bagat in masina. Se zice ca Petrache ii astepta imbracat, de cateva ore. Insa, motorul GAZ-ului n-a mai vrut sa porneasca dupa ce l-au ridicat pe cel care sutinea ca l-a vazut pe Mosu’, asa ca soferul a ridicat capota si a incercat sa depaneze defectiunea in drum, dar nimic. Masina parca era pironita. Atunci, Petrache le-a cerut Securistilor sa-i scoata catusele si s-a rugat in genunchi in fata masinii care-l ducea in temnita.  

Conform satenilor din Maglavit, martori ai evenimentului, dupa ce ar fi facut o cruce mare, Petrache a zis precum Iisus Cristos dupa ce a fost rastignit: „Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac”. („Tata iarta-i, pentru ca ei nu stiu ce fac” – Luca). Ca prin minune, motorul GAZ-ului Securitatii a pornit si ciobanul dus a fost, fara sa fi apucat sa spuna vorba cea mare de la Dumnezeu pe care o asteptau oamenii. 

Dupa trei luni, Petrache Lupu apare in gara la Calafat. Slab, cu ochii in fundul capului. Mai mult mort decat viu. Un nepot l-a adus acasa. O lunga perioada omul a zacut la pat. Se ridica doar se ruga la o icoana si abia manca. Cu greu, s-a intremat. N-a spus niciodata prin ce chinuri a trecut. A lasat doar sa se inteleaga faptul ca a fost incarcerat la Jilava. Nimic mai mult. Apoi, Petrache s-a intremat, dar n-a mai primit  ziua straini in casa. Iar multora dintre cei care veneau la el in speranta ca se vor vindeca, indiferent din ce loc, le spunea ca nu-i nici medic, nici vraci, nici sfant. Niciodata nu vom sti ce s-a petrecut cu adevarat la Jilava. Oare ce l-a facut pe Petrache sa amuteasca din nou, precum inainte de intalnirea cu Mosu’, la salcia de langa Maglavit? Tortura? Tinand cont de atrocitatile petrecute atunci in puscariile comuniste, e greu de crezut ca omul n-a fost schingiuit. 

Nepotul sau povestea insa ca, uneori, Petrache mai intra cu oamenii intr-o camera a casei, unde avea icoana sa. Acolo se rugau impreuna. Pe unii chiar ii ungea cu o alifie tinuta sub candela. Atat. Pentru ca niciodata n-a mai pomenit despre vorba cea mare lasata de Dumnezeu. In ’89, dupa caderea lui Ceausescu, satenii din Maglavit s-au strans ciorchine la poarta lui Petrache Lupu. Avea 82 de ani. Era batran si aproape orb. Nu parea prea interesat de momentele istorice prin care trecea tara. Le-a spus insa sa se roage, ca o sa vina raul peste Romania fiindca l-au omorat pe conducator in ziua de Craciun. In 1994, Petrache Lupu s-a stins din viata si probabil ca s-a intalnit din nou cu Mosu’. 

Citeste mai multe despre acest subiect aici 

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.