miercuri, aprilie 10, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cercetătorii ruși vor să reînvie prin clonare mamuții

Cercetătorii au multe lucruri bizare în cap, dar ideea din articolul acesta întrece orice imaginaţie!

Cercetătorii din Siberia (Rusia) au creat un laborator dedicat special clonării unui mamut, folosindu-se de un ADN vechi.

Situat în Yakutsk, cel mai rece oraș din lume, noul laborator se va concentra pe localizarea celulelor vii din resturile conservate ale fiare preistorice, cu intenția de a crea animale clonate.

Accentul principal va fi pe readucerea la viaţă a mamutului lânos, o rudă preistorică mai mare a elefantului modern, despre care se crede că ar fi dispărut în urmă cu aproximativ 10.000 de ani.

Atât Institutul de Genomică din Beijing, cât şi compania Sooam Biotech din Coreea de Sud, care a făcut progrese semnificative în domeniul clonării câinilor, vor fi, de asemenea, implicaţi în cercetare. “Pentru a clona un mamut, trei părţi au semnat un acord de cooperare care ar putea face visul nostru să devină realitate”, a declarat Semion Grigorev, director al Muzeului Mammoth din Yakutsk.

Sarcina este cu siguranță una dificilă, ţinând cont de faptul că doar foarte puțin ADN viabil a fost recuperat din resturile de mamut și că nimic asemănător nu a mai fost realizat până acum. Cu toate acestea, echipa rămâne optimistă că clonarea unui mamut este posibilă, mai ales dacă un specimen perfect conservat va fi găsit în următorii câțiva ani. Dacă se va reuși, va fi una dintre realizările științifice cele mai importante din istorie.

Din punct de vedere teoretic, această clonare pe baza unui ADN vechi de 10.000 de ani ar fi posibilă, mai ales că s-a descoperit că ADN-ul se distruge după 6,8 milioane de ani. Însă, sincer, nu văd scopul final al acestui demers. Să spunem că s-ar reuşi aşa ceva. Ce-am putea face cu un mamut!? În plus, întreaga situaţie e chiar ciudată. Se spune că acum 10.000-12.000 de ani, mamuţii au fost exterminaţi de oamenii preistorici, care erau atunci mari vânători. Acum, după ce i-am omorât pe toţi, vrem să-i reînviem!?

Foarte interesant și..  Unicat în lume! Lacul Albastru din Romania își schimba culoarea. Cum s-a format?

Sursa: lovendal.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.