Oamenii de stiinta au un nou tratament pentru Ebola

Oamenii de știință cred ca au găsit un posibil tratament pentru Ebola. Testarea pe soareci a aratat ca Ebola poate infecta și ucide victimele, dacă reușește să se atașeze la o proteina cunoscută sub numele de Niemann-Pick C1 (NPC1).

loading...

Șoarecii care au fost modificaţi genetic pentru a fi lipsiți de ambele gene NPC1 au fost complet imuni la infecție. Între timp, animalele care au rămas cu gena au avut, de asemenea, niveluri semnificative de rezistență împotriva Ebola, care a ucis mai mult de 11.000 de persoane în 18 luni.

Dar in funcție de cercetările de la Colegiul de Medicina Albert Einstein din New York, dezactivarea permanenta a NPC1 poate duce la boli grave, deoarece proteina este crucială pentru transportul colesterolului în organism.

Oamenii fără NPC1 adesea suferă de o tulburare neuro-degenerativă cunoscută sub numele de boala Niemann-Pick, iar acest lucru face ca celulele sa devina înfundate cu colesterol. Cu toate acestea, experții sunt convinși că dezactivarea acestei gene pentru o perioadă scurtă de timp – pentru a preveni o infecție Ebola – nu ar provoca daune de durată în organism.

Dr Andrew Herbert a declarat: „Credem că pacienții ar putea să tolereze tratamentul, care ar fi necesar doar pentru o perioadă scurtă de timp.”

Urmatoarea provocare pentru medici este să dezvolte un medicament ce  poate inhiba temporar, dar şi eficient NPC1. Trei potențiale tratamente  au fost utilizate în timpul procesului, şi doar două dintre ele au reușit să ofere un nivel minim de protecție.

Sursa: Skynews


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here