Milioane de turişti sunt atraşi anual, pe tărâmuri canadiene, de Grădina Botanică din Montreal, una dintre cele mai frumoase grădini ale planetei, a treia ca mărime din lume.

Grădina Botanică este situată lângă faimosul Complex Olimpic din Montreal şi a fost inaugurată în anul 1938, prin derularea unui proiect de integrare pe piaţa muncii a şomerilor canadieni de la acea vreme. La o plimbare cu minicarul pe suprafaţa de 75 de hectare ocupate de această gradină spectaculoasă, poţi admira sculpturi din arbuşti care îţi taie respiraţia, colecţii de plante japoneze sau sere cu plante exotice şi ornamentale.

Grădina Botanică este împărţită în 30 de grădini amenajate după stil sau tematică. Acestea găzduiesc peste 20.000 de specii de plante, ceea ce înseamnă că un tur complet al grădinii este imposibil de realizat într-o singură zi.

Principalele atracţii sunt Grădina Primelor Naţiuni (populata cu plante canadiene), Pavilionul Japonez (cu o superbă colectie de bonsai şi o gradină zen, amenajată doar cu nisip şi pietre), zona plantelor ornamentale, zona plantelor toxice, zona ierburilor aromatice şi a legumelor precum şi Gradina chinezească, cea mai mare din lume în afara Chinei. Grădina alpină este brazdată de mai multe alei înconjurate de plante alpine.

Tot aici pot fi vizitate 10 sere cu plante exotice (orhidee, cactuşi şi alte soiuri tropicale impresionante).

Memorabile sunt, fără îndoială, sculpturile horticole creative, unele dintre cele mai reuşite din lume. Acestea sunt realizate de către artişti horticultori din 25 de ţări care participă periodic la evenimentul internaţional Mosaïcultures.

GALERIE FOTO:

Sursa: Stiri de Montreal

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here