loading...

În închisori se desfășoară o intensă activitate literară. Oamenii au mai mult timp. Doar in trei ani 200 de deținuți din închisorile românești au scris 400 de cărți, precizează Ministerul Justiției, la solicitarea  Hotnews.ro. Astfel deținuții își pot scurta pedepsele prin realizarea de lucrări științifice. Dan Voiculescu și Dinel Staicu au redactat câte zece lucrări, iar Mihai Stoica și Gheorghe Popescu câte patru. Gheorghe Copos a scris doar cinci.

Iată ceea ce au scris o parte dintre deținuți:

Dan Voiculescu:„Omenirea, încotro?”, „Dezvoltarea economică durabilă”, „A patra cale”, „Efecte de antrenare a investițiilor străine în economia românească 1990-2014”, „Economia românească”, „Investiții străine directe – vector al dezvoltării economice”, „Managementul riscului în accesarea și gestionarea fondurilor europene”, „Clasa de mijloc – teoria și practica antreprenorială”, „Considerații asupra teoriei lui Maslow – Participare la conferințe naționale și internaționale”, „Teoria valorii – Participare la conferințe naționale și internaționale”.

Dinel Staicu: „Reforma bancară și fiscală”, „Creditul social fiscalizat”, „Piața de capital fiscalizat”, „Foreign policy”, „Raportul de cauzalitate dintre creditare și criza economico financiară”, „Ascensiunea și prăbușirea băncilor în contextul globalizării”, „Noul bon fiscal – etalon”, „Barterul fiscal”, „Economia fiscală de piață”, „Economie și idei fiscale de autodefinire a epocii moderne”.

Dan Diaconescu:„Tehnici științifice de realizare a interviului modern”, „Mecanica ruperii materialelor compozite”, „Talk-show-ul”, „Știrea – concept, evoluție și modalități științifice de realizare, „Televiziunea – Menire socială, dezvoltarea științifică și comunitară”.

George Copos: „Alianțe matrimoniale în politică ale principilor români din Țara Românească și Moldova”, „Turismul ca vector de interculturalitate”, „Franciză vs. management în industria hotelieră”, „Tășnadul medieval”, „Turismul european durabil și provocările lui”.

Mihai Stoica: „Ultimii 11 ani. Participarea echipelor românești de club în competițiile continentale 2004-2015”, „Competiția”, „FIFA world cup – Brazilia. Statistici. Analize. Concluzii”, „UEFA Europa League. În căutarea identității”.

Gheorghe Popescu: „Fotbal pentru viitori fotbaliști profesioniști”, „Considerații privind optimizarea strategiei de promovare a jocului de fotbal la nivel școlar”, „Abordări teoretice și practico-metodice ale predării jocului de fotbal în centrele de copii și juniori din perspectiva interdisciplinară”, „Personalitatea sportivului, condiție obligatorie pentru succesul în sport”.

Pentru fiecare lucrare științifică, deținutului i se scad, potrivit legii 254/2013, câte 30 de zile din pedeapsă. Pentru a se demonstra că lucrare are un subiect științific și respectă canoanele științifice și ca aceasta să fie publicată la o editură recunoscută este solicitată părerea unui profesor universitar.

Universitatea din București a cerut, încă din vara trecută, eliminarea acestei portițe care permite eliberarea deținuților înainte de termen, pentru că vulnerabilizează ideea de cercetare științifică și aduce prejudicii de imagine întregului mediu universitar din România. Ministerul Justiției menționează pentru publicația online Republica.ro că lucrează la „identificarea unei soluții legislative” pentru rezolvarea acestei situații.

Aceeași publicație lansează Apelul pentru desființarea Uniunii Scriitorilor din Pușcării.

Scriitorul Filip Florian afirma: „E o poveste absolut scandaloasă, asta e categoric, după părerea mea. Cred că e una dintre acele portițe foarte abil create de către parlamentari, pentru că, într-un fel sau altul, aproape orice parlamentar, îmi pare rău să o spun, știe că undeva, cândva ar putea fi prins. Aproape toți sunt implicați în diverse afaceri necurate și, într-un fel sau altul, trebuie să își găsească căile de a scăpa cât mai iute și cât mai ieftin în cazul în care ajung la condamnări. Într-o țară în care nu se verifică la nivel de prim ministru ce înseamnă a copia din lucrările altora, a plagia, cu atât mai puțin se va verifica în cazul unor pușcăriași care, de altfel, fac tot ce pot să scape mult mai iute, în același fel în care și-au făcut toate afacerile, tot prin mecanisme din astea din umbră, din ceață, din negură”

Citește mai mult pe: republica.ro


Imagini video EXTREM de RARE cu cuplul CEAUȘESCU. Cum au permis ei oare sa fie filmați în asemena ipostaze? VEZI IMAGINILE!


Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here