loading...

Mulți șoferi sunt de părere că trebuie să încălzească motorul câteva minute pe loc, înainte să plece cu mașina, dar există și persoane care spun că automobilul se încălzește cel mai bine în mers.

Sunt argumente pro și contra ambelor păreri.

De ce nu este bine să încălzim motorul pe loc?

În primul rând câștigam timp, iar în  al doilea rând nu poluăm. Nu ar trebui să lăsăm motorul să se încălzească pe loc pentru că produce poluare excesivă. Cercetătorii  canadieni au făcut niște teste și au constatat că motorul în mers se încălzește mult mai repede datorită turației mari. Si catalizatorul se încălzește mai bine ajungând la temperatura optimă pentru a filtra noxele. În schimb, dacă încălzim motorul pe loc, atât motorul cât și catalizatorul se vor încălzi mai greu.  Produc o poluare mai mare. În al treilea rând  încălzind motorul mai repede, el va consuma mai puțin.

Ce dezavantaje are plecarea cu motorul rece?

Plecarea după câteva minute de așteptare este în avantajul uzurii motorului. În anotimpul rece, când temperaturile pot ajunge și la -20 C, uleiul de motor din baie are o temperatură foarte scăzută. Prezintă o vâscozitate scăzută. Dacă plecăm cu mașina imediat cum am pornit motorul, uleiul mai solid nu are timp să ajungă în partea superioară și să ungă cămășile, tacheții și axele cu came.

Cea mai bună variantă pentru mașină este cea cu încălzirea motorului pe loc, măcar două minute. Astfel putem prelungi durata de viață a motorului.

Sursa:reporterntv.ro


E MĂCEL în PĂDURILE ROMÂNIEI! MAFIA PĂDURILOR vrea ca acest clip sa fie șters. LUAȚI atitudine ACUM, pana nu va fi prea TÂRZIU! VEDEȚI! CLIPUL VIDEO AICI.


Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here