Odată cu înaintarea in vârstă oamenii resimt durere pentru diverse afecțiuni care au nevoie de prescripții medicale.
Ce te faci atunci când nu ai la îndemâna nici o pastilă care să îți aline durerea?

Medicul specialist în reflexoterapie, Helen Chin Lui afirmă că putem trata  orice durere cu ajutorul unui cârlig de rufe. Cum se poate? Prinzându-l de pavilionul urechii. Deși pare ciudat, trebuie să știi că urechea reprezintă o hartă a întregului organism. „E plină de terminații nervoase si multipli conectori la sistemul nervos central”, menționează Chin Lui.
Această practică nu trebuie să înlocuiască un consult medical, în cazul unor afecțiuni grave.
Iată ce poți face cu un cârlig de rufe:

Aplicat timp de un minut pe partea superioară a urechii va reduce durerea de spate și de umeri. Poți utiliza tehnica de câteva ori pe zi. Mai jos este zona conectata cu organele corpului.

 Partea situată imediat deasupra mijlocului urechii este asociată durerii și rigidității articulațiilor. Aplica presiune cu ajutorul unui cârlig de rufe și te vei simți mult mai bine.

Partea mediană de jos a urechii este legată de sinusuri și de gât. Când răcești, aplică presiune în acest punct și vei reduce efectele negative ale durerilor în gât.

Zona de deasupra lobului urechii este asociata cu digestia. Prinde un cârlig în această parte și se vor ameliora durerile digestive.

Lobul urechii (cea mai joasă parte a pavilionului), corespunde inimii și capului. Punând presiune în acest loc vei îmbunătăți funcția inimii si vei diminua durerile de cap.

Sursa: ele.ro/sanatate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here