NEWS ALERT
Fermierul care pune porumbul pe foc. Îl costă mai putin decât dacă ar face încălzirea cu lemne

Un profesor universitar de literatură engleză la una dintre universitățile de prestigiu din România a hotărât ca, înainte de pensionare, să adreseze un mesaj usturător studenților. Încerca să “deschidă ochii digitali ai copiilor.”

Iată îndemnul profesorului:

“Pentru ce ați venit aici?

N-aș vrea să strig la voi, pentru că n-are sens, oricum n-o să mă înțelegeți. Nimeni nu are nevoie de voi aici, stând așa pe bănci, așteptând o minune și privind plictisiți înainte. Mergeți acasă, pentru că pierdeți timpul, vă pierdeți viața! Universitatea e un loc pentru învățat și nu aveți nici un drept să-l împuțiți cu lenevia voastră. Dacă vreți să învățați, sunteți bineveniți. Dacă nu, ieșiți afară, nimeni nu vă vrea aici.

Avem o țară plină de imbecili cu studii superioare, care nici măcar nu știu că America e continent, nu țară. Nu mai avem nevoie de fantome zombate care vin aici ca să-și ia o diplomă. Diploma aia poți s-o folosești doar atunci când se termină o anumită hârtie în casă. Nu vă mințiți pe voi înșivă: mai mult de jumătate dintre voi vor ajunge să lucreze la o fabrică sau într-un restaurant, pentru că sunteți lenoși și aroganți!

Sunteți o generație aproape pierdută. Nu vă interesează nimic, în afară de telefoane și laptop-uri și stomacurile voastre. Aveți o minte putrezită. Poate vă credeți mai inteligenți decât alții, poate câțiva dintre voi și sunt dar restul, restul sunteți toți la fel de mediocri. Pentru asta ați și venit aici – să acumulați cunoștințe, nu să putreziți în bănci! Nu vă irosiți unica șansă de a ajunge cineva. În epoca contemporană, unde informația digitală deține puterea, iar mintea umană este folosită din ce în ce mai rar, voi puteți să luați puterea în mâinile voastre, dar fără voință și cunoștință, o veți pierde foarte rapid.

Eu nu vreau să vă țin morală pentru că știu cum e: să ți se țină morală când ești tânăr și simți că toată lumea e la picioarele tale. Am fost și eu pe acolo și mi-e familiar sentimentul dat – nu contează ce studii faci, contează să știi să te descurci. Dar nu e mereu așa și nimeni n-o să țină cont de sentimentele voastre interioare sau de cât de bine puteți juca cărți sau jocuri video atunci când o să vă angajeze. Cunoștințele vor fi pe primul loc, iar puterea fizică și înfățișarea pe-al doilea.

Părinții voștri nu vor trăi mereu, trebuie să realizați asta. Sunteți maturi și nu mai are rost să avem tabu-uri. Da, vor muri, și veți muri și voi. Dar ei, în comparație cu voi, vor lăsa ceva în urma lor, ceva cu care vor, cu care trebuie să se mândrească, și acel ceva sunteți voi. Dacă nu vreți să puneți mâna pe carte și să vă schimbați spre bine, să acumulați ceva ce, în comparație cu excesul de hormoni și prietenii de-o noapte, nu va dispărea niciodată, pentru voi, atunci faceți-o măcar pentru părinții voștri.

Faceți-o pentru acele persoane care au muncit toată viața lor pentru ca voi să aveți unde dormi, să aveți ce mânca și să-și permită acel computer în fața căruia vă pierdeți zilele și nopțile. Data viitoare când mergi la baie, privește în oglindă și întreabă-te dacă părinții tăi s-ar mândri cu așa odor. Eu nu.

Sper ca următoarea noastră întâlnire să aibă loc într-o bibliotecă, nu restaurant fast-food. Rămâneți cu bine.”

Sursa: bzi.ro

Cel mai citit articol de astăzi

NEWS ALERT
Doi părinţi din Rusia şi-au violat fiica zi de zi. „Am vrut să o pregătim pentru viața de adult. Mai bine noi decât vreun dement”
Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ATENȚIE!!!!

Doctorii morți nu mint. NICIUN medic din lumea asta nu o să-ți spună aceste lucruri. AICI sunt toate detaliile 


Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

16 COMENTARII

  1. Un mesaj pozitiv si incurajator, sigur a obtinut multe like-uri. Cine citeste asemenea lucruri, gandeste la fel de frumos. Multumim pentru incurajare, text scris de un om evident frustrat, pornit impotriva unei generatii. Inainte de a distribui, mergeti la sursa, intrati in contact, incercati sa aflati cine scrie, si de ce. A distribui cu ochii inchisi este la fel cu a vota cu ochii inchisi.

  2. Ce profesor e „distinsul” domn frustrat? E un text care circula pe mailuri aiurea, scris probabil de un pensionar mucalit si ciufut. Nici un profesor nu ar scrie intr-un asemenea limbaj de lemn – dar mai ales cu atata venin. Un profesor in primul rand nu si-ar dedica viata pentru a educa in van o gloata pe care-i considera prosti, ci ar fi tras un semnal de alarma mult mai devreme, nu ca un las, la plecarea din institutie.

  3. Da,avem o tara plina de imbecili cu studii superioare si chiar doctorate!Dar oare cine i-au trecut la examene ca „gasca prin apa”?Cine i-au facut doctori pe acesti plagiatori?Nu cumva voi,profesorasilor universitari?(ba am vazut recent,ca unul se intitula conferentiar UNIVERSAR dr. ing.,adica un coleg de-al dvs.).V-ati vandut sufletul si profesionalismul pentru un pumn de bani !Suntem o generatie pierduta pentru ca VOI ne-ati distrus viitorul!Iar acum nici macar nu aveti taria sa recunoasteti ca VOI ati gresit,vreti ca NOI sa ne simtim vinovati pentru greselile voastre!Sunteti penibili domnilor…UNIVERSARI!

  4. E frustrat domn’ profesor si nu intelege ca timpurile se schimba si probabil are copii ratati.Daca am fi toti ingineri si manageri n-am avea nici hartia aia de care aminte.Tot respectul pentru cei care lucreaza in fabrici.ei adauga plus valoare.Domn profesor are dreptate pe alocuri dar a dat dovada si de o frustrare personala maxima.O fi uitat ca pe vremea lui se trecea scoala cu porcul de Craciun si mielul de Pasti?Ce dracu…vorbeste de mediocritate cand tot ce stie e teorie.Prefer oamenii practici oricand.Aia care nu traiesc din spaga.Salut

  5. Altfel spus, ba pe-a mati!
    Toata stima don’ Profesor! Ati rasucit cutitul in rana, si asa se cunosc cei vizati de dumneavoastra. Tipa cat pot… Atata stiu!!

  6. De acord …..Dar vina nu le apartine doar lor….societatea care promoveaza smecheri care au”reusit” in viata sa ajunga intr-o pozitie buna ,prosti dar multi …..scara de valori s-a rasturnat….mi-e teama de viitor cu asa generatii de „licenciati”….

  7. atac la persoane a continut si materialul prezenta de distinsul PROFESOR UNIVERSITAR,si,nu prea la-ti cenzurat…Andrei,tot respectul,are perfecta dreptate,toata stima mea,iar in rest,adevarurile spuse sunt triste,dureroase,dar,cat timp actul profesoral e legat de „atentii”,de plata in natura..CE ASTEPTATI ALTCEVA???Iar DOMNUL PROFESOR s-a trezit cam tarziu sa infiereze niste obiceiuri stiute de toti -si de dansul,de o viata.ACUM,la varsta pensionarii ,suna frumos cele spuse,chear daca cam tardiv.Pensie indelungata…Domnule ….

  8. Tinerii astia sunt produsul unei societati construite de idiotii genetatiei sale….cei de varsta lui au dorit si ulterior implementat un model social ce transforma indivizii tineri in cei descrisi…copiii se nasc la fel indiferent de vreme…dar capata forma in functie de modelul social in care traiesc….idiotule….

Lasă un răspuns