Istoricul rus apreciază rolul domnitorului Vlad Țepeș în păstrarea tradițiilor creștine. ”Vreau România! Vlad Ţepeş Dracula, inamicul personal al Imperiului Otoman”reprezintă lucrarea pe care o va realiza istoricul, arhivistul și genealogistul Aleksandr Radyevici Andreev, precizează B1.ro.

Cercetătorul este convins de faptul că Vlad Țepeș a salvat Europa și întreaga creștinătate de la cucerire otomană. Românii au avut un rol salvator pentru Europa, ca și rușii, după câteva secole.

Aleksandr Radyevici Andreev menționa ( într-un interviu pentru jurnalistul de la publicația Pravda) date importante despre viața și personalitatea voievodului român, dar și despre perioada în care a trăit și luptat. El se dovedește un bun cunoscător al istoriei românilor de la începuturi.

Afirma că leagănul civilizației este chiar pe teritoriul României de azi, aici a fost creată roata și tot aici a apărut primul alfabet, cu mult înainte să apară hieroglifele egiptene sau scrisul sumerian.

A surprins pe mulți spunând că el consideră că dacii au fost tot un fel de români și că primele ”state româneşti” au apărut încă de acum 2.500 de ani, înainte de Burebista şi Decebal.

4 COMENTARII

  1. Popor deturnat de la bun-simt, ospitalitate, eroism, credinta, etc. Nu a pornit impotriva nimanui dar a fost calcat, asuprit si jefuit de resurse. Cand sa se refaca, a primit alte si alte lovituri.

  2. Si dl Funara mai spus ca noi am construit piramidele egiptene , Cristofor Columb datorita noua a descoperit merica, si multe alte lucrui exceptionale )) ! Eu nu inteleg cum dracu putem fii utimi in Europa cu un asa trecut maret . DAca acuma nu ne putem lauda maicu nimic este foarte usor sa inventam si sa scriem lucruri pe care nimeni nu oe poate verifica !
    http://www.click.ro/news/national/gheorghe-funar-dacii-au-facut-piramidele-si-au-descoperit-america

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here