loading...

Răzvan Ioan Scurtu, un preot misionar de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Elena Doamna“ din Iaşi a fost decăzut din funcție de către reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Faptul s-a datorat reclamației conduceri spitalului la Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, pentru că preotul încearca să convingă mamele să nu-şi vaccineze copiii, să nu avorteze şi să nu folosească cardurile bancare.

Preotul desfășura o activitate de consiliere spirituală în maternitate, timp  de 13 ani. Publicația „Ziarul de Iaşi”arată că preotul a ajuns într-o comisie a MMB, după ce conducerea spitalului l-a reclamat superiorilor săi.

„Am sesizat la Mitropolie anumite aspecte care ne deranjau în colaborarea cu dumnealui pe care i le-am adus la cunoştinţă. Am remarcat chiar o sfidare din partea dumnealui în condiţiile în care era chemat să se întâlnească cu conducerea maternităţii şi nu putea niciodată să vină, deşi era în timpul programului.

Am avut discuţii cu mamele şi le-a abordat pe tema vaccinurilor, a cardurile bancare, că nu sunt bune, că sunt lucrurile diavolului. Şi-a depăşit din atribuţiile sale şi nu a vrut să schimbe atitudinea, şi de aceea ne-am adresat superiorilor săi pe linie bisericească“, a preciza dr. Cristina Dobre, managerul maternităţii, pentru „Ziarul de Iaşi”.

Preotul a spus că el nu a intervenit în desfăşurarea actului medical, ci doar a răspuns conform crezului său întrebărilor puse de paciente.

 „Din punct de vedere al activităţii mele, nu pot fi acuzat în vreun fel. Ceea ce v-a spus doamna manager sau părinţii de la Mitropolie este o forţare a acuzelor pentru că nu le puteam forţa libertatea de alegere a mamelor. Doar dacă eram întrebat le explicam poziţia, crezul şi părerea mea faţă de aceste lucruri.

Nu aş fi putut să intervin în actul medical. Conducerea spitalului nu m-a acuzat niciodată şi niciodată nu mi-a venit vreo înştiinţare să fiu chemat în Comisia de Disciplină că stau de vorbă cu mamele de aceste chestiuni“, afirma preotul .

Răzvan Scurtu a fost oprit de la slujire şi decăzut din treaptă de pe 14 martie. Decizia MMB nu este definitivă, preotul a atacat-o deja la forurile superioare.

„Demersul nu s-a încheiat, are dreptul să se adreseze la alte foruri. Este o sesizare din partea conducerii spitalului, s-a întrunit o comisie numită Consistoriu Eparhial care cercetează aceste fapte. Este un număr de abateri care i-au fost imputate părintelui, a fost chemat în faţa acesteia şi se va continua cu procedura”, a menționat pr. Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Dacă sentinţa va rămâne definitivă, preotul Răzvan Ioan Scurtu nu va mai putea purta veşminte preoţeşti şi nici să oficieze slujbe religioase. Spre deosebire de caterisire, preotul decăzut din treaptă se poate reabilita şi îşi poate relua activitatea, dacă demonstrează Arhiepiscopiei că şi-a revizuit comportamentul.

Citește mai mult la: adevarul.ro


Filmarea care se vrea ștearsă URGENT de pe internet, pentru că ar crea PANICĂ. VEDEȚI AICI, IMAGINI VIDEO NĂUCITOARE.

Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here