loading...

Un raport al fundației The Walk Free ne arată că 80.000 de români trăiesc astăzi în sclavie. Pe Glob sunt în prezent 45,8 milioane de oameni sclavi, fapt redat de investigațiile organizației The Walk Free Foundation din Australia, relatează Christian Today.

Deși majoritatea oamenilor consideră sclavia ca fiind de domeniul trecutului, din păcate, ea este încă o realitate dramatică peste tot în lume.

Indicele global de sclavie din anul 2016, arată că acesta a fost cu 28% mai mare față de ultima estimare realizată în urmă cu doi ani. Fundația a constatat că încă sunt unele forme de sclavie  în 167 de țări.

În raportul acesteia se arată că statul  Coreea de Nord are cel mai ridicat indice al sclaviei moderne/locuitor din lume (4,37% din totalul populației). În top, urmează Uzbekistan, cu 3,97%, Cambodgia, cu 1,65%, India, cu 1,4% și Qatar, cu 1,36%.

India este, potrivit raportului, țara cu cei mai mulți sclavi de pe mapamond, având un total de 18,35 de milioane de persoane în această situație. Fundația The Walk Free anunțat totuși că acest stat, care este predominat hindus, a înregistrat „progrese semnificative” în domeniul combaterii sclaviei.

Jumătate din totalul de sclavi moderni  se află în cinci țări din Asia: India, China (3,39 milioane), Pakistan (2,13 milioane), Bangladesh (1,53 milioane) și Uzbekistan (1,23 milioane).

Cele mai mici rate ale sclaviei sunt în Europa. Dar, conform ultimelor statistici ale Eurostat, cetățenii din Uniunea Europeană reprezintă 65% din victimele traficului identificat din Europa.

Aceste persoane sunt , mai ales, din Europa de Est, din țări ca  România, Bulgaria, Lituania și Slovacia. Majoritatea victimelor traficului de ființe umane din UE sunt femei (cca. 80% din total). Femeile de origine română au reprezentat majoritatea ființelor traficate, supuse exploatării sexuale.

Conform raportului, în Europa, cei mai mari indici de sclavie modernă sunt în Macedonia (0,639), Turcia (0,626 – 480.000 de persoane), Polonia (0,476 – 181.100 de persoane), Bosnia și Herțegovina (0,467), România (0,404 – care reprezintă 80.200 de persoane) și Grecia, Cehia, Bulgaria, Serbia , Croația, Lituania, Letonia, Estonia, Cipru, Muntenegru – toate cu 0,404.

Cele mai mici valori ale indicelui respectiv din Europa (0,018) îl au Germania, Franța, Marea Britanie, Spania, Belgia, Elveția, Austria, Suedia, Danemarca, Norvegia, Irlanda și Luxemburg.

Sursa:ro.blastingnews.com

 


E MĂCEL în PĂDURILE ROMÂNIEI! MAFIA PĂDURILOR vrea ca acest clip sa fie șters. LUAȚI atitudine ACUM, pana nu va fi prea TÂRZIU! VEDEȚI! CLIPUL VIDEO AICI.


Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

1 COMENTARIU

  1. Fals ! In Romanica peste 50% din populatia activa este sclava pt. ca primesc un salariu de 900 lei/luna dupa 8-10 ore/zi. Din banii astia trebuie sa-si platesca chiria, intretinerea, imbracamintea, eventual medicamente si din ce-i ramine, aprx. 1-200 lei sunt pt. mincarea pe o luna. Sclavii adevarati cred ca traiesc ceva mai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here