DISTRIBUIȚI
loading...

Conform ANPC (Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor), jeleurile comercializate pe piața românească conțin substanțe care pot afecta sănătatea copiilor și adulților.

Circa  75 % dintre aceste dulciuri au o proteină animală, iar jumătate dintre sortimente sunt colorate cu roşu coşenilă, obţinut dintr-o specie de gândaci, precizează News.ro.

Analizând calitatea jeleurilor, ANPC a demonstrat  că jeleurile vândute pe piaţa din România au substanţe care pot deveni periculoase în cantităţi mari. S-a constatat că 9 din 10 produse conţin acid citric, 3 din 4 produse conţin proteină animală, unul din două este colorat cu roşu coşenilă obţinut dintr-o specie de gândaci, iar unul din patru produse conţine albastru briliant FCF (E133).

 Echipa ANPC coordonată de către conf. univ. dr. Costel Stanciu a testat 44 de sortimente de jeleuri.

„La 91 la sută dintre produsele analizate s-au identificat arome artificiale în compoziţia acestora. Numai la 4 % dintre produsele analizate s-au folosit arome identic naturale, iar la 5 % dintre produse s-au folosit substanţe de aromatizare, fără a se preciza natura acestora”, se precizează în studiul ANPC.

Alarmant este și nivelul ridicat de zaharuri. „La toate produsele analizate, cantitatea de zaharuri declarată de către producători depăşeşte 15 grame zahăr per 100 grame de produs, încălcându-se astfel recomandarea din Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor”, se arată în studiu.

Cele 44 de sortimente de jeleuri analizate de specialişti au între 44 şi 85 de grame de zahăr în 100 de grame de produs, de cel puţin trei ori mai mult decât limita stabilită în ordinul Ministerului Sănătăţii.

Excesul de zahăr poate determina deficienţe de asimilarea calciului care ar duce la osteoporoză, imunitate scăzută, gastrită, tulburări de ciclu menstrual, sinuzită, rinită şi cancer – în special de colon, se consemnează în studiu.

Multe dintre jeleurile roşii sunt colorate cu carmin care este extras din insecte, coşenile, specie de paraziţi ai cactuşilor, care trăieşte în America de Sud. Carminul nu este recomandat în alimentaţia copiilor pentru că poate produce hiperactivitate şi deficienţe de concentrare, dar şi astm, alergii şi rinite, mai precizează studiul ANPC.


ATENȚIE!!!! Ni se pregătește ceva MONSTRUOS. Lumea nu va ma fi la fel. Presa TACE. Detalii AICI


Sursa:realitatea.net


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

loading...

Lasă un răspuns