Organizația Greenpeace Internaţional, care  militează pentru protecția mediului și are sediul în Olanda, a lansat recent un raport, intitulat Detox Catwalk, care analizează cu cât sau dacă au redus brandurile de modă componentele toxice din produse şi lanţul de producţie şi aprovizionare.

loading...

În cadrul proiectului ce au fost analizate 19 companii celebre ce îmbracă oameni de pe întreg mapamondul sunt doar trei branduri care au făcut demersuri importante pentru protecția propriilor angajați sau clienți și a mediului înconjurător, acestea făcând parte din categoria „Avant-Garde”, scrie Libertatea.

Cel mai important astfel de nume este cel al companiei Inditex, ce operează branduri importante prezente în întreaga lume, inclusiv în România. Cele mai cunoscute nume din imperiul Inditex sunt Zara, Pull and Bear, Bershka sau Stradivarius. Alături de Inditex, celălalte două branduri sunt H&M și Benetton.

Însă, companii importante, precum Nike, Esprit, Li-Ning sau Limited Brands, ce operează celebra companie Victoria’s Secret, se pare că refuză să ia măsuri pentru a elimina substanțele toxice din obiectele pe care le confecționează și din procesul de fabricație, acestea fiind incluse în categoria „FAUX PAS”.

Majoritatea celorlalte companii analizate se încadrează într-o categorie de mijloc, intitulată „Evolution Mode”, care remarcă o mai bună gestiune a chimicalelor. La această categorie intră firme ca C&A, Adidas, Burberry, Levis, Puma sau Mango.

Detox Catwalk analizează felul în care companiile au respectat indicatori-cheie inclusiv eliminarea compușilor chimici periculoși din produsele lor și din procesele de fabricare. De asemenea, raportul a analizat gradul de transparență al informațiilor legate de poluare. Toate companiile trebuie să elimine componentele toxice din produse şi lanţul de producţie şi aprovizionare până în 2020.

Sursa: libertatea.ro


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here