loading...

Temperaturile ridicate din ultimele zile ne-au determinat să luăm mult mai în serios recomandarea de a bea cel puţin doi litri de apă pe zi. Într-adevăr, consumul de apă are un rol esențial pentru sănătatea organismului fiecăruia dintre noi, însă acesta trebuie adaptat în funcție de caracteristicile noastre.

Medicii specialişti au efectuat mai multe calcule şi au ajuns la o concluzie interesantă: cantitatea de apă pe care o consumăm trebuie corelată cu greutatea pe care o avem, scrie Antena 1. Mai jos, puteţi vedea un tabel care stabileşte aceste corelaţii:1470130775ceed09cfUn alt mod de a calcula necesarul de apă zilnic este următorul:

  • (greutatea x 0.03) + (timpul activității fizice în ore x 0.4) = litri – pentru femei;
  • (greutatea x 0.04) + (timpul activității fizice în ore x 0.6) = litri – pentru bărbați.

Aportul zilnic necesar de apă este de 40 ml/kilocorp/zi. De ex.: 55 kg x 40 ml = 2200 ml. Atenţie, acest necesar se referă exclusiv la apă (sau ceaiuri neîndulcite), nu la alte lichide (ciorbe, supe, lapte, sucuri, etc.).


ATENȚIE! MAFIA PĂDURILOR VREA CA ACESTE INFORMATII să nu fie aflate de români. CLICK AICI PENTRU DETALII  !


De asemenea, în timpul caniculei trebuie să adăugaţi la cantitatea zilnică obișnuită încă 1-2 pahare cu apă.

Deşi apa este considerată cel mai putin toxic compus chimic, ea nu este sănătoasă în exces. Intoxicarea cu apă sau otrăvirea cu apă, este o dereglare ce poate deveni fatală, cu efecte devastatoare la nivelul creierului atunci când electroliţii din corp sunt scoşi afară dincolo de limitele de siguranţă (ex. hiponatremia), scrie descopera.org.

Hiponatremia este o anomalie electrolitică frecventă care poate fi observată în insolaţie sau drept complicaţie pentru alte afecţiuni severe. Sodiul este un cation extracelular dominant şi nu poate circula liber transmembranar. Homeostazia sa este vitală pentru funcţia normală a celulelor. Nivelul normal seric de sodiu este 135-145 mEq/l. Hiponatremia este definită ca nivel seric al sodiului sub 135 mEq/l şi este considerată severă când sodiul este sub 125 mEq/l. Hiponatremia hipovolemică se dezvoltă când apa şi sodiul sunt pierdute şi înlocuite prin lichide hipotone neadecvate, cum este banala apa.

 

Best NEWS

NU RATAȚI CELE MAI DISTRIBUITE ARTICOLE DE ASTĂZI !

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here