În cursul lunii aprilie, proiectul de lege a vaccinării obligatorie ar trebui să intre în dezbatere publică. Miza aceste legi nu este vaccinarea în sine, ci îndepărtarea dreptului părinților de a decide dacă își vaccinează sau nu, copiii.

loading...

În cazul în care părinții refuză să-și vaccineze copiii, părinții respectivi ar putea risca sancțiuni grave, inclusiv ridicarea copilului din familie.


ATENȚIE! VĂ AVERTIZĂM că dacă dați CLICK AICI veți urmări IMAGINI video NĂUCITOARE. Filmarea poate crea panică de aceea nu va fi afișată pe această pagină.

În acest sens, liderii mai multor organizații non-guvernamentale susțin că această lege încalcă chiar drepturile celor pe care ar trebui să-i apere, pacienții.

„Decizia informată a pacientului este parte a fundamentului relațiilor medic-pacient. O lege a obligativității vaccinurilor și a oricărei obligativități privind orice alt tip de tratament, încalcă flagrant acest drept al pacientului! Ce relevanță ar mai avea, în contextul existenței unei obligativități, informarea pacientului, dacă libertatea de a decide îi este luată? Acest demers al propunerii obligativității ne spune că, de fapt, interesul și binele pacientului, așa cum îl vede acesta, prin prisma informațiilor și experienței proprii, sunt desconsiderate! Astfel, se urmărește stabilirea unui precedent pentru încălcarea viitoare a altor libertăți ale cetățeanului”, afirmă Cosmina Avram, reprezentanta Asociației Pro Decizii Informate.
Irina Thiery, președintele Lion Mentor Association, spune că noul act normativ încalcă Legea  46/2003, Legea Drepturilor Pacienților.
„Abordarea asociației Lion Mentor Association în privința imunizării obligatorie este una de responsabilitate! Dincolo de cifrele oficiale despre eficacitatea și raportul risc-beneficiu asociate vaccinării, există un număr notabil de riscuri și reacții adverse menționate de producători chiar în prospectele vaccinurilor. În aceste condiții, decizia efectuării acestui act medical trebuie să aparțină strict părinților, decizie care poate și trebuie să fie luată numai după o informare independentă, după o analiză aprofundată a subiectului și o evaluare a riscurilor întemeiată strict pe particularitățile copilului și istoricul familial. Vaccinarea este un act medical, și conform Art. 13 al legii 46/2003, Legea Drepturilor Pacientului, pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenție medicală asumându-și, în scris, răspunderea pentru decizia sa.  Mai mult, se încearcă concomitent intimidarea medicilor – prin retragerea dreptului la libera practică – care respectă deciziile informate ale părinților și nu recomandă în mod agresiv vaccinarea! În concluzie, vaccinarea TREBUIE să rămână doar la stadiul de recomandare și nu o impunere/obligație”, afirmă Irina Thiery, președinte Lion Mentor Association.
Alexandra Oberschi, președinta Asociației Juriștilor pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților, este și mai categorică și susține că noua lege este „ilegală și abuzivă”.
„Considerăm că inițiativa legiferării obligativității vaccinării este esențialmente, ilegală și abuzivă. Concret, această obligativitate echivalează cu anularea drepturilor și îndatoririlor parentale prin forța coercitivă a statului.
Această obligativitate se propune în condițiile în care:
– vaccinarea este, la ora actuală, o procedură medicală extrem de controversată pe plan mondial și cu efecte secundare grave și foarte grave recunoscute de înșiși producătorii lor pe prospecte;
– vaccinarea se realizează fără a se efectua un screening prealabil aprofundat al copiilor-subiecți ai procedurii (cel puțin din punct de vedere genetic, imunologic, alergologic);
– vaccinarea se realizează fără o instruire temeinică a medicilor de familie și a pediatrilor pentru a fi capabili să recunoască reacțiile negative ale vaccinurilor;
– vaccinarea se realizează fără ca producătorii, statul sau specialiștii care recomandă procedura să-și asume responsabilitatea în fața legii și a societății pentru vătămările produse de vaccinuri. Asemenea vătămări întru­nesc latura obiectivă a infracțiunii de «rele tratamente aplicate minorului»;
– vaccinarea se realizează fără să existe garanții sau vreun plan de măsuri coerente și reale pentru raportarea tuturor efectelor adverse și nici nu există vreun fond de compensare pentru victime.
Atât ingerința statului în prerogativele esențiale ale părinților în privința creșterii și îngrijirii copiilor lor, cât și consecințele pe care refuzul vaccinării l-ar avea în privința acestora, conform afirmațiilor vehiculate în presă de către autorități, sunt contrare întregului cadru legislativ în vigoare, la nivel de lege organică, de Constituție și de tratate internaționale”, declară Alexandra Oberschi, președinte Asociația Juriștilor pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților.

Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here