NEWS ALERT
Prezicătoarea Maria Ghiorghiu vorbeste despre O MARE NENOROCIRE pentru România: „Dimineața am auzit o vocea care-mi striga: Nucleara, nucleara!”

De toamna și până la sfârşitul iernii, bobiţele  portocalii de cătină n-au niciun concurent când vine vorba de întărirea imunităţii. Cresc pe tufele ţepoase chiar și  la altitudini, sub zăpadă, la temperaturi negative, calităţile lor rămânând neatinse.

Au vitamina C, antioxidant de mare ajutor în sezonul rece, plus multe alte vitamine şi minerale, aproape toate de care are nevoie corpul uman: vitamina E, care întârzie îmbătrânirea, betacaroten, bun pentru piele şi ochi, întreg complexul de vitamine B, vitamina D, calciu, fosfor, fier, magneziu, aminoacizi esenţiali.

Cum o foloseşti

O poţi consuma proaspătă, ca atare, înghiţind pur şi simplu boabele, dar şi sub formă de suc, ulei, sirop sau macerat la rece. S-ar putea să ţi se pară scumpă (poate costa 20 de lei kilogramul), nu e tocmai uşor de curăţat şi nici prea bună la gust, însă nimic nu este mai presus de faptul că te păzeşte şi te vindecă de nenumărate boli dacă faci o cură de 1-2 luni.

Fructele proaspete, zdrobite şi amestecate cu miere, le poți înghiţi ca atare, imediat ce le-ai preparat, sau le păstrezi la frigider nezdrobite, în recipiente din sticlă cu miere. Pune 500 g de boabe într-un borcan de 1 kg, completează cu miere, păstrează la frigider şi ia zilnic două linguriţe dimineaţa.

Sucul gros obţinut cu ajutorul storcătorului din fructele proaspete se administrează de trei ori pe zi, în doze de câte trei linguri. Dacă-l amesteci în părţi egale cu miere, obţii sirop de cătină.

La farmacii şi plafar, găsești pulbere, tinctură sau ulei de cătină, pentru administrare internă sau externă.

Iată câteva utilizări:

Alină răcelile

O cură cu cătină a ţine departe virusurile vinovate de răceli şi gripe. Alungă tusea, calmează durerile în gât şi ajută organismul să lupte cu boala. Tratează afecţiuni respiratorii grave, precum pneumonia.

Echilibrează tensiunea

Dacă ai hipertensiune, cătina echilibrează circulaţia sângelui şi domoleşte bătăile inimii, astfel că te scapă de neplăceri şi de riscuri.

Previne ateroscleroza

Menține elasticitatea vaselor de sânge, și ajută la eliminarea cheagurilor de sânge. Cura cu cătină se recomandă cardiacilor și celor care au deja un infarct miocardic.

Reface ficatul

Hepatita sau ciroza în fază incipientă, pot fi tratate  cu bobiţele de cătină pentru că regenerează ficat. Sucul proaspăt are cel mai bun efect, asociat cu un regim alimentar sănătos.

Vindecă rănile

Tăieturi, arsuri, iritaţii, eczeme, toate trec mult mai repede şi fără urme dacă aplici pe pielea afectată ulei de cătină de cel puţin două ori pe zi. Alifiile sau cremele cu cătină sunt foarte căutate în farmacii pentru un astfel de tratament

Alungă anemia

Fiind bogată în vitamina C ajută la fixarea fierului în organism. Este recomandată şi în caz de rahitism la copii.

Mai tare ca depresia

În stările de tristeţe, oboseală cronică şi depresie, cătina este un tonic eficient, care-ţi redă pofta de viaţă. Fructele cu miere se înghit dimineaţa sau în prima parte a zilei; altfel, efectul lor energizant s-ar putea să nu te lase să te odihneşti.

Alungă infecţiile

Fie că e vorba de infecţii urinare, stomacale, respiratorii sau de altă natură, toate se vor prinde mult mai greu de tine, dacă consumi cătină.

Tratează şi previne infertilitatea

Atât sterilitatea masculină, cât şi cea feminină pot fi învinse cu ajutorul cătinii. 30 de picături de ulei de două ori pe zi reglează activitatea hormonală şi totodată stimulează apetitul.

Sursa: viatasisanatate.com


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns