loading...

Așadar: oricine vă solicită raze la plămâni ca să faceți „dovada nevinovăției”, e pe lângă lege. Doar medicul tău poate cere raze, știindu-ți trecutul, examinându-te atent și dacă presupune că ai putea fi bolnav. Altul, nu! În nici un caz profu` de geogra sau de mate din comisia de admitere la facultate. Nici măcar pentru căsătorie nu-i nevoie/voie să faci raze la plămâni.

De ce? Logic. Fiindcă raza la plămâni, executată excesiv, îți poate face și rău. Iar granița dintre binele făcut prin așa numitul screening și eventualul rău, o decide doar medicul afirma medicul Otilia Tiganas pe blogul personal.

Prezentați fragmentul de mai jos, listat, oriunde e nevoie și va fi bine.

Copiii de pe lista mea, de mult nu mai fac raze la foc automat, ca șuruburile la fabrică. Drept e că am dat telefoane și am trimis mailuri cu legea, pe unde am putut. N-am reușit încă să scot obligativitatea „analizei pentru sifilis”, tot restanță ceaușistă, dar măcar l-am făcut pe un domn – interlocutor telefonic din comisia de admitere – să râdă, atunci când l-am întrebat:

  • Spuneți-mi: de ce fix sifilis? Dacă are SIDA sau blenoragie sau râie e mai bine, e ok? Numai sifilisul l-ar scoate din admitere?
  • Nu, aveți dreptate, dar așa se cere de la București! Încercați acolo, zice el, încercați să opriți de acolo, m-aș bucura.
  • Când ajung eu să opresc lucrurile telefonic, din Hășmaș la București, mă fac Președinte, zău!

Am râs ambii. Că ce naiba să mai și faci!

Redau textul:

Ordin nr. 888 din 19/07/2006

Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 647 din 26/07/2006  privind revizuirea reglementărilor referitoare la examinările radiologice de masă (…) ministrul sănătăţii publice emite următorul ordin:

Art. 1. – Se interzic microradiofotografiile şi fluoroscopiile ca proceduri radiologice de examinare utilizate în scopul depistării active a tuberculozei pulmonare.

Art. 2. – În scopul depistării active a tuberculozei pulmonare se justifică efectuarea radiografiei pulmonare standard numai în cazul suspecţilor de tuberculoză pulmonară identificaţi în urma examinării clinice obligatorii.

(2) De la data intrării în vigoare a prezentului ordin orice alte dispoziţii contrare se abrogă.

Ministrul sănătăţii publice, Gheorghe Eugen Nicolăescu/ Bucureşti, 19 iulie 2006.


Imagini video EXTREM de RARE cu cuplul CEAUȘESCU. Cum au permis ei oare sa fie filmați în asemena ipostaze? VEZI IMAGINILE!


Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here