loading...

În Suedia autorităţile s-au văzut nevoite să închidă patru penitenciare şi un centru pentru arestări preventive, pentru că numărul deţinuţilor e în continuă scădere. Ţara nordică are doar 4.800 de deţinuţi la o populaţie de aproximativ 10 milioane de locuitori, informează site-ul suedia.se.

În ultimii nouă ani numărul deţinuţilor din Suedia a scăzut cu aproape o mie. E o scădere importantă, dacă stăm să ne gândim că, în prezent, în ţara nordică există doar 4.800 de condamnaţi, la o populaţie de aproximativ 10 milioane de locuitori, relatează realitatea.net

O explicaţie a acestui fenomen ar fi relaxarea pedepselor pentru cei care fac trafic cu droguri. Autorităţile suedeze spun că şi programul de reeducare demarat de penitenciare joacă un rol important.

GALERIE FOTO

Suedia este renumită pentru penitenciarele sale luxoase

În penitenciarul Sollentuna, gardienii servesc masa în camera individuală, sunt antrenori de fitness şi prieteni cu deţinuţii atunci când sunt invitaţi în celulă ca să vadă un meci de fotbal împreună, scrie click.ro.

La zece kilometri de Stockholm, la Asptuna, condiţiile în care deţinuţii suedezi îşi ispăşesc pedepsele sunt superioare celor din unele hoteluri sau staţiuni turistice.

Centrul de detenţie se întinde pe mai multe hectare, pe malul unui lac. Pe un deluşor, o cabană adăposteşte o cafenea, unde deţinuţii se pot relaxa alături de familii în weekend sau pot chiar să facă un grătar. Copiii pot mânca îngheţată, să se joace pe malul lacului, iar iarna au destinată o sală specială de joacă, scrie realitatea.net.

Dacă se plictisesc în celule, care sunt ca nişte căbănuţe, deţinuţii au teren de fotbal, sală de sport cu saună şi solar, sere, stupi sau pot lua cursuri de constructori. Ei decid singuri, în limita bugetului ce meniu au la bucătărie.

Suedezilor nu le e frică să nu fugă deţinuţii, le e frică să nu intre cineva în închisoare. Ţepii gardului de sârmă ghimpată sunt îndreptaţi în afară, pentru a descuraja traficul de alcool şi droguri, pentru că în acestă privinţă toleranţa este zero.

 

 

 

 


E MĂCEL în PĂDURILE ROMÂNIEI! MAFIA PĂDURILOR vrea ca acest clip sa fie șters. LUAȚI atitudine ACUM, pana nu va fi prea TÂRZIU! VEDEȚI! CLIPUL VIDEO AICI.


Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here