În Suedia autorităţile s-au văzut nevoite să închidă patru penitenciare şi un centru pentru arestări preventive, pentru că numărul deţinuţilor e în continuă scădere. Ţara nordică are doar 4.800 de deţinuţi la o populaţie de aproximativ 10 milioane de locuitori, informează site-ul suedia.se.

loading...

În ultimii nouă ani numărul deţinuţilor din Suedia a scăzut cu aproape o mie. E o scădere importantă, dacă stăm să ne gândim că, în prezent, în ţara nordică există doar 4.800 de condamnaţi, la o populaţie de aproximativ 10 milioane de locuitori, relatează realitatea.net

O explicaţie a acestui fenomen ar fi relaxarea pedepselor pentru cei care fac trafic cu droguri. Autorităţile suedeze spun că şi programul de reeducare demarat de penitenciare joacă un rol important.

Suedia este renumită pentru penitenciarele sale luxoase

În penitenciarul Sollentuna, gardienii servesc masa în camera individuală, sunt antrenori de fitness şi prieteni cu deţinuţii atunci când sunt invitaţi în celulă ca să vadă un meci de fotbal împreună, scrie click.ro.

NEWS ALERT
Ai rate la bancă și nu le mai poți plăti? Primești LOCUINȚA din partea statului!

La zece kilometri de Stockholm, la Asptuna, condiţiile în care deţinuţii suedezi îşi ispăşesc pedepsele sunt superioare celor din unele hoteluri sau staţiuni turistice.

Centrul de detenţie se întinde pe mai multe hectare, pe malul unui lac. Pe un deluşor, o cabană adăposteşte o cafenea, unde deţinuţii se pot relaxa alături de familii în weekend sau pot chiar să facă un grătar. Copiii pot mânca îngheţată, să se joace pe malul lacului, iar iarna au destinată o sală specială de joacă, scrie realitatea.net.

Dacă se plictisesc în celule, care sunt ca nişte căbănuţe, deţinuţii au teren de fotbal, sală de sport cu saună şi solar, sere, stupi sau pot lua cursuri de constructori. Ei decid singuri, în limita bugetului ce meniu au la bucătărie.


ATENȚIE! VĂ AVERTIZĂM că dacă dați CLICK AICI veți urmări IMAGINI video NĂUCITOARE. Filmarea poate crea panică de aceea nu va fi afișată pe această pagină.

Suedezilor nu le e frică să nu fugă deţinuţii, le e frică să nu intre cineva în închisoare. Ţepii gardului de sârmă ghimpată sunt îndreptaţi în afară, pentru a descuraja traficul de alcool şi droguri, pentru că în acestă privinţă toleranţa este zero.


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here