loading...

Dacă până acum obișnuiai să arunci cojile de banane, ar fi bine să te răzgândești. Iată la ce le poți folosi.
1. Hrănesc plantele

Cojile de banană sunt bogate în calciu și magneziu și, astfel, florile iți vor “mulțumi” că le hrănești.

De asemenea, ține în vasul cu apă pentru flori o coajă de banană (proporția o coaja de banană la 5 părți de apă). Apoi, udă florile lichidul rezultat.

Coaja de banană mai poate fi folosită și pentru a da lustru frunzelor plantelor.

2. Ușurează senzația de mâncărime

Dacă te-a pișcat țânțarul sau dacă ți-a apărut vreo iritație, freacă ușor zona afectată cu coajă de banană. Rana se va vindeca mai repede și iți va ușura senzația de mâncărime.

3. Luciu pentru obiectele din piele și lemn

Dacă vrei să dai un lustru nou hainelor din piele și mobilei din lemn, freacă-le ușor cu interiorul cojii de banană, apoi șterge cu o cârpă moale și curăță.
4. Ajută la negi

Pune o bucată din coaja de banană pe neg peste noapte. Repetă tratamentul timp de o săptămână și potasiul din coaja de banană te va ajută să scapi de negi și să previi reapariția lor.

5. Tratează acneea

Freacă ușor zona afectată cu coaja de la o banană foarte coaptă timp de 10 minute. Lasă cat mai mult timp pe fază reziduurile, până când te speli pe fată înainte de a merge la culcare. Repetă procedeul zilnic, până când acneeea dispare.

6. Lustruiește argintăria

Amestecă la blender o coajă de banană cu apă și folosește pasta la curățarea argintăriei.

7. Atrag fluturii și pasările

Pune coji de banană foarte coaptă pe o platformă înalță, iar dulceața din ele va atrage fluturii și pasările. Atenție, totuși, albinele și viestile, vor fi și ele “curioase”.

8. Albesc dinții

De fiecare dată când te speli pe dinți, freacă ușor pe dinți, timp de două minute, coaja de banană. În acest fel, smaltul dinților va fi “tratat” cu magneziu, mangan și potasiu.

9. Îngrășământ natural

Cojile de banană se descompun foarte repede și devin un îngrășământ natural ideal pentru sol. Roșiile atrag foarte repede nutrientii din banană.


ATENȚIE! VĂ AVERTIZĂM că dacă dați CLICK AICI veți urmări IMAGINI video NĂUCITOARE. Filmarea poate crea panică de aceea nu va fi afișată pe această pagină.

Sursa: sfatulparintilor.ro


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here