DISTRIBUIȚI
loading...

Cunoscut pentru ideile sale reformatoare, fostul ministru al Educaţiei, Mircea Miclea, a făcut recent nişte declaraţii care au revoltat cadrele didactice din România. Într-un interviu acordat revistei online „Totul despre mame”, Miclea consideră că părinţii trebuie să aibă autoritatea de a decide angajarea cadrelor didactice.

Considerându-i pe profesori ţapi ispăşitori pentru procentul ridicat de analfabeți funcționali din ultimele statistici, Miclea se declară nemulţumit că Guvernul Ponta a anulat prevederile din Legea Educației care reglementau atribuţiile decizionale părinţilor şi ale comunităţilor locale în privinţa angajării, respectiv concedierii cadrelor didactice:

Mircea Miclea: Principala vină o poartă sistemul de învățământ. După ce ai avut 10 ani de învățământ obligatoriu, în care ai desfășurat activități didactice, pentru care ai luat bani, nu poți să spui că altcineva e vinovat de analfabetismul funcțional al elevilor pe care tu i-ai pregătit. Din păcate, legislația actuală îi protejează pe toți mediocrii aciuați prin școli. Prevederile din Legea Educației care spuneau că acele consilii de administrație ale școlilor, formate majoritar din părinți și reprezentanți ai comunități locale, pot concedia profesorii mediocrii au rezistat câteva luni, după care, guvernul  Ponta le-a anulat total! Nici părintele, nici directorul școlii nu au ce-i face unui incompetent de la catedră, pentru că el nu e angajatul școlii ci al sistemului de învățământ. Cei care sunt vinovați de acest analfabetism funcțional dorm liniștiți, protejați de lege.

TOTUL DESPRE MAME: Care sunt primele greșeli de reparat în învățământul românesc? De cealaltă parte, care sunt lucrurile bune care nu ar trebui nicicând să dispară?

Mircea Miclea: Primul lucru ar fi evaluarea performanțelor didactice ale profesorilor și salarizarea lor diferențială, în funcție de performanță. Cei buni ar trebui să poată avea dublu sau triplul salariului actual, ceilalți ar trebui concediați, spre binele elevilor. Al doilea ar fi un curriculum coerent, adaptat la mintea acestei „generații digitale”, aflată în școală. Al treilea ar fi pregătirea cadrelor didactice prin masterat didactic, ca în Finlanda sau în alte țări cu învățământ performant.

De altfel, ex-preşedintele Traian Băsescu a apreciat foarte mult iniţiativele lui Mircea Miclea, ministru în Guvernul Tăriceanu, considerându-l „un exemplu de verticalitate”. „Îmi pare rău că nu a rezistat să fi fost ministru al Educaţiei, pentru că în mod cert eram mai departe cu reforma”, a spus Băsescu, citat de Mediafax.


ATENȚIE!!!! Ni se pregătește ceva MONSTRUOS. Lumea nu va ma fi la fel. Presa TACE. Detalii AICI


Întregul interviu cu Mircea Miclea AICI.


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

loading...

Lasă un răspuns