NEWS ALERT
Robotii capătă tot mai multe însușiri omenești. Iată ce mișcări pot face! (VIDEO)

Nu mi-am propus să panichez pe nimeni, nu-mi stă în fire, ci doar să facem împreună un tur al bolilor care pot duce la moarte subită.

Informațiile oferite de OMS, Institutul Pasteur, Federația Franceză de Cardiologie și de către alte site-uri de specialitate se opresc la următoarele boli fatale:

Febra Dengue sau “gripa tropicală”

Este o boală care se transmite la om prin pișcătura de țânțar tigru (femela). În faza normală, prezintă simptome specifice gripei (febră mare, cefalee, curbaturi…).

Cu totul altfel stau lucrurile când se vorbește de Febra Dengue severă (infecție a cărei incidență globală a crescut dramatic în ultimele decenii), larg răspândită la tropice, cu variații de risc în funcție de cantitatea de precipitații, temperatură, urbanizare rapidă și necontrolată.

Se estimează că anual 500.000 de persoane cu Febra dengue severă-un procent foarte mare îl reprezintă copiii-necesită spitalizare (aproximativ 2,5% dintre ei mor). Febra de 40 °C este însoțită de alte simptome: dureri de cap severe, dureri puternice în spatele ochilor, dureri musculare, articulare, greață, vărsături, limfadenopatie (ganglioni măriți) sau erupții cutanate.

În general, simptomele persistă 2-7 zile și apar ca urmare a unei perioade de incubație de 4 până la 10 zile după înțepătură unui țânțar infectat.

Se pot observă apoi dureri abdominale severe, vărsături persistente, accelerarea respirației, sângerarea gingiilor, oboseală, agitație, vomă cu sânge.

Moartea se poate petrece în termen de 24-48 de ore după această fază critică, avertizează OMS. De aceea, un tratament medical adecvat este necesar pentru a evita complicațiile și riscul de deces.

Infarctul miocardic/atacul de cord

Potrivit Ghidului Pacientului.ro, “semnele clinice ale infarctului de miocard acut pe care trebuie să le recunoașteți sunt:

-durere toracică anterioară intensă, cu caracter de presiune, arsură, greutate, strângere sau sfredelire

-durerea poate iradia către umăr, brațe, gat, abdomen superior

-durata durerii este mai mare de 20 minute (până la câteva ore), nu cedează la tabletele de nitroglicerină sublingual (3 tablete luate la interval de 5 minute)

-durerea poate fi însoțită de alte semne: amețeli, stare de leșin, greată, vărsături, transpirații, senzație de sufocare, anxietate, nervozitate, palpitații (nu toate aceste semne clinice apar în fiecare infarct acut de miocard!)”

Simptomele sunt rezultatul unei obstrucții a mușchiului inimii numit miocard care la rândul lui antrenează moartea celulelor inimii lipsite de sânge și de oxigen.Se întâmplă că artera coronariană înfundată să ducă la formarea unui cheag. Dacă mărimea acestuia obstrucționează complet artera, poate interveni moartea subită, după cum previne Federația Franceză de Cardiologie (FFC).

Accidentul vascular cerebral (AVC)

În Franța, ca să luăm doar un exemplu, 14. 000 -150. 000 de persoane sunt victimele unui AVC la fiecare 4 minute. Accidentul cerebral survine atunci când un cheag de sânge blochează o artera sau când aceasta se sparge.Dacă s-a spart în interiorul creierului, va antrena hemoragia și distrugerea celulelor cerebrale. FFC explică faptul că dimensiunea zonei afectate poate determină decesul în câteva ore. De aici, necesitatea de a fi tratat la timp.

Embolia pulmonară

Și aici se vorbește de un cheag care împiedică sângele să alimenteze plămânii ( nu-și mai fac treaba de oxigenare). Pacientul simte că se sufocă, iar ritmul cardiac se accelerează. Dimensiunea și numărul arterelor înfundate pot provoca complicații grave, cum ar fi pierderea bruscă a cunoștinței, uneori moartea subită a unei persoane.

Meningita galopantă

Simptomele par comune cu ale altor boli: dureri de cap violente, vărsături, febră, redoare în ceafa. Însă, fiind vorba de inflamația membranelor ce învelesc creierul și măduva spinării, măsurile se iau cel mai rapid posibil, deoarece poate fi galopantă, mai ales la bebeluși și vârstnici.

Șocul anafilactic

Este cea mai gravă formă de alergie cauzată adesea de un agent alergen aflat într-un aliment (veninul unei insecte, medicamente, lapte sau latex). Important este să acționăm de la primele semne care apar pe piele, în cadrul aparatului respirator, cardiovascular sau gastrointestinal, deoarece un caz sever se dovedește a fi mortal.

Septicemia galopantă

În lume, o persoana moare la fiecare 3-4 secunde din cauza complicațiilor septicemiei, conform Institutului Pasteur. O infecție locală severă poate ajunge în sânge. Sistemul imunitar luptă împotrivă acestei infecții, ce provoacă inflamații și reacții brutale ale organismului, ca tahicardia sau insuficientă respiratorie.

Holera

S-ar părea că vine din alte vremuri, totuși, conform OMS, 3 – 5 milioane de persoane din lume sunt în prezent afectate, iar în 120.000 de cazuri survine decesul în câteva ore. Diareea apoasă severă, vărsăturile, crampele abdominale, provocate de consumul de apă și alimente contaminate cu bacteria Vibrio Cholerae sunt simptome care duc la deshidratare severă și moarte sigură.

Sursa: secretele.com


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns