DISTRIBUIȚI
loading...

De cele mai multe ori nu acordăm atenție vocii noastre și remarcăm doar tonul ridicat când cineva vorbește prea tare sau, dimptriva, vocea plăcută din telefon sau de la radio a unei persoane pe care ne-o imaginăm în fel și chip. Experții în domeniu spun însă că vocea poate fi și un instrument util în diagnosticarea unor boli.

Anumite modificări în tonul vocii pot fi semnul unor serioase probleme de sănătate. Amy Cooper, un medic celebru la un institut de cercetare în domeniul ORL din Statele Unite, a realizat un top cu cele mai comune boli care se manifestă și prin schimbarea vocii.

Vocea răguşită

Astfel, o voce puțin răgusită, mai ales dimineața, poate fi semn apariție bolii de reflux gastric. Acidul din stomac ajunge în esofag și irită gâtul și laringele, iar problema poate duce chiar la inflamarea corzilor vocale, rezultând într-o voce ruguşită. Desigur, deseori vocea răgusită apare din cauza unor boli mai puțin grave, cum este laringita, dar va dispărea în aproximativ o săptămană.

Vocea nazală

Vocea nazală este de obicei rezultatul sinuzitei cronice.Tonul specific răcelilor și nașului înfundat modifică foarte mult vocea, pentru că blochează fluxul de aer, care nu mai poate trece prin fosele nazale. De multe ori problemă apare din cauza inflamării polipilor.

Vocea îngroşată sau foarte slabă

O schimbare în ton poate pune în evidenţă şi o problemă a glandei tiroide. Când tiroida nu funcţionează cum trebuie, au loc tulburări hormonale, care schimbă vocea. De cele mai multe ori, spune Cooper, în aceste condiţii se îngroaşă. În cazul adulţilor, acesta este un semn al hipotiroidismului, la fel şi vocea răguşită, aspră. De asemenea, cei care au tumori la nivelul glandei tiroide se confruntă cu o slăbire a vocii, pentru că nervii din laringe şi corzile vocale pot fi paralizaţi. Cancerul tiroidian poate distruge nervii, de obicei pe singură parte şi cum doar una dintre corzile vocale se poate mişca, vocea devine foarte slabă, şoptită.

Vocea mai groasă

În schimb, vocea mai groasă sau foarte slabă poate indică o problemă cu glanda tiroidă. Și bolnavii de Parkinson suferă diferite modificări ale vocii. Aproximativ 90% dintre cei diagnosticaţi cu această afecţiune suferă diferite modificări ale vocii. Pacienţii au dificultăţi în a se monitoriza corect şi au impresia că vorbesc normal, tare, cu inflexiuni, dar, de fapt, vocea lor este slabă şi monotonă.

Vocea dogită

Vocea dogită, care nu dispare, reprezintă un semnal serios de alarmă. Specialiștii citați de revistă Medical Daily atrag însă atenția că o voce foarte răgusită, care nu dispare, este un semn că trebuie făcută urgent o vizită la medic. Uneori, tumorile canceroase care apar la nivelul laringelui, în primele stadii ale cancerului, pot determina schimbarea vocii.


ATENȚIE!!!! Ni se pregătește ceva MONSTRUOS. Lumea nu va ma fi la fel. Presa TACE. Detalii AICI


Sursa: romanialibera.ro


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

loading...

Lasă un răspuns