NEWS ALERT
Avertisment de la SEISMOLOGI. De ce anul 2018 va fi anul marilor cutremure

La începutul lunii iulie, Betsy Davis (California, SUA) a trimis rudelor şi prietenilor apropiaţi e-mailuri prin care îi invita la o petrecere de două zile, acasă la ea.

Aceste împrejurări sunt diferite de alte petreceri la care aţi mai participat, necesitând putere emoţională, convingere şi deschidere”, a scris Betsy Davis. Tototdată, ea le-a cerut tuturor un singur lucru: să nu plângă în faţa ei, informează Daily Mail.

În vârstă de 41 de ani, Betsy suferea de scleroză laterală amiotrofică. Ea a ales să organizeze o petrecere de adio înainte de a deveni printre primele persoane din Califonia care mor în urma administrării de medicamente letale, eutanasia în cazul persoanelor aflate în faza terminală a bolii fiind legalizată în statul american. Davis a petrecut luni întregi gândindu-se la variantele pe care le are, simţindu-se din ce în ce mai mult slăbită de puteri, după ce în ultimii trei ani a pierdut treptat controlul asupra corpului său.

„Dragi participanţi la renaştere, sunteţi foarte curajoşi pentru a mă acompania pe acest ultim drum. Nu sunt reguli. Purtaţi ce doriţi voi, vorbiţi liber, dansaţi, cântaţi, dar nu plângeţi în faţa mea. Aceasta e, de fapt, singura regulă”, a scris Betsy pe invitaţii.

Galerie foto

În timpul petrecerii, la un moment dat, Betsy şi-a invitat prietenii la ea în cameră şi i-a lăsat să îi probeze hainele şi ulterior să îşi aleagă ce ar dori să ia cu ei acasă. Totodată, aceştia au primit un suvenir: un tablou, un produs de îngrijire sau oricare alt obiect care avea o simbolistică pentru Betsy.

„Atât pentru mine, cât şi pentru fiecare persoană invitată a fost o adevărată provocare să venim, însă nici nu s-a pus problema să lipsim”, a declarat Niels Alpert, un operator cinematografic din New York. „Ideea în sine de a ne duce să petrecem un weekend frumos care să culmineze cu moartea ei – a fost departe de normalitate. În spatele bucuriei că eram alături de ea stătea mereu gândul că momentul de adio va veni”, a mai zis acesta.

Peste 30 de persoane au venit la petrecerea lui Betsy. Un invitat a adus cu el un violoncel, iar un altul un acordeon. Muzica a îmbrăcat atmosfera, în timp ce în meniu s-au regăsit cocktail-uri şi pizza.

„Evident că a fost foarte dificil pentru mine. Încă este”, a relatat sora acesteia, Kelly Davis despre petrecerea pe care Betsy a denumit-o „renaşterea”. „Cele mai grele au fost momentele în care simţeam că ma îneacă lacrimile şi trebuia să părăsesc încăperea. Dar ceilalţi i-au înţeles decizia. Au înţeles cât de apăsătoare era suferinţa ei şi că decizia era una luată şi au respectat-o. Ştiau că Betsy îşi dorea ca acele ultime momente să fie încărcate pozitiv”.

Îmbrăcată într-un chimono japonez pe care şi-l cumpărase în 2013, după ce a fost diagnosticată, Betsy a privit ultimul apus, apoi, la ora 18:45 a luat doza de medicamente care urma să-i aducă sfârşitul. Lângă ea, au stat însoţitorul său, doctorul, fizioterapeutul şi, bineînţeles, sora sa. Patru ore mai târziu, a murit.

Betsy Davis şi-a pus capăt zilelor şi suferinţei la o lună după ce o lege intrată în vigoare în California permitea suicidul asistat medical în cazul persoanelor aflate în faza terminală a bolii. Alte patru state au legalizat decesul asistat medical, Oregon fiind primul care a legalizat eutanasia în 1997.

Sursa: dailymail.co.uk

 

 

 

 

 

 

 


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns