NEWS ALERT
Sfaturile pe care le vi da Dr. Oz. ca sa arătați mai tineri! Care aliment are un conținut ridicat de licopen?

Românul Adrian Danciu, este din Satu Mare.  Lucrează într-o fabrică de piese auto şi, în paralel, face scoală de asistenți medicali. În timpul liber Adrian are un hobby: creste plante carnivore. Pasiunea plante și flori o moștenește mama lui, care a umplut curtea şi casa de diferite plante decorative.

În urmă cu doi ani, Adrian a pus bazele propriei colecţii de flori ieșite din comun. „Prima plantă carnivoră am primit-o cadou de ziua mea, acum doi ani, de la logodnica mea.

Nu ştiam nimic despre plantă atunci, dar mi-a plăcut tare mult, o tot urmăream, vedeam cum se dezvoltă, cum se hrănește. Am citit mult de atunci despre plantele carnivore, am pierdut săptămâni întregi, noapte de noapte, citind, pentru a şti cum să am grijă de ele“, afirmă Adrian

La scurt timp şi-a mai cumpărat câteva, ca mai apoi să le înmulţească. Pe internet a mai găsit câţiva „crescători” de plante carnivore, cu care a intrat în contact pentru a-şi extinde cunoştinţele şi pentru a-şi îmbogăţi colecţia.

Cel mai mare ajutor l-a primit de la prietenii din Ungaria, unde există chiar o comunitate de crescători de plante carnivore.
„Am reprezentat România la o întâlnire internaţională a crescătorilor de plante în Ungaria. Acolo am putut vedea ce au şi alţii, cum le cresc, am putut să cunosc alţi crescători cu care acum ţin legătura şi cu care fac schimb de plante.

Ne sunăm, ne spunem că avem o plantă de Nephentis, de exemplu, ajunsă la maturitate, cu care nu avem ce face şi ne-o trimitem unul altuia. Tot aşa fac şi cu un prieten de-al fratelui meu, din Timişoara, care creşte plante carnivore. Pur şi simplu punem plantele pe curier şi ni le trimitem unul altuia“, spune Adrian.

El a înfiinţat şi o asociaţie a crescătorilor de plante carnivore. A căutat în România crescători de plante carnivore şi, după ce a terminat de înfiinţat asociaţia, a avut o surpriză: a descoperit că el are cele mai multe plante carnivore.

„Se pare că eu am cel mai mare număr de plante carnivore din România. Am opt specii şi peste 100 de exemplare în total. Sunt diferiţi hibrizi, din diferite specii şi subspecii, fiecare cu caracteristicile lor.

Unele sunt mai pretenţioase, altele nu au nevoie de condiţii speciale. Unele mă depăşeşc şi, când le primesc, fug la internet şi citesc, nu de puţine ori mă prinde cântatul cocoşului şi eu sunt tot la calculator să citesc despre cum se creşte şi se înmulţeşte un anume hibrid“, afirmă Adrian.

Prietenii şi familia îl sprijină, dar mulţi nu înţeleg exact cum stă treaba cu plantele carnivore. Unii dintre cei care-l vizitează se tem să intre în sera cu „carnivore“.

„Am foarte mulţi prieteni care mă întreabă cum le hrănesc, dacă trebuie să le cumpăr carne, dacă stau să le dau eu de mâncare cu penseta. Nu e nevoie, se hrănesc singure cu muşte, ţânţari şi alte insecte, plus că se hrănesc din pământ.

Sunt plante care iarna au nevoie de puţin ajutor, în sensul că au nevoie de câţiva picuri din soluţiile acelea pentru flori care se găsesc în florării, dar doar dacă este foarte frig. Sunt plante tropicale şi subtropicale, putând fi găsite în junglă, dar nu sunt pretenţioase la condiţiile meteo.

Temperatura nu trebuie să coboare sub 15 grade. Unele au nevoie de ceva mai multe grade, iar pe acelea le voi duce în casă la iarnă, dar restul vor rămâne în sera de afară“, menționa el.
Cele mai scumpe dintre plantele carnivore ajung la maximum 60 de euro bucata. Colecţie a lui Adrian valorează sub 1.000 de euro, deci hobby-ul său nu este unul foarte costisitor, dar necesită mult timp.

„Vin în fiecare zi, verific să fie apă în tăviţă, că au nevoie de apă la baza ghiveciului non-stop, verific dacă sunt toate ok, dacă nu s-a uscat vreo frunză sau vreun ulcior, le verific pe fiecare în parte. Iar mai apoi, dacă vreau să înmulţesc o plantă, o iau deoparte, iau penseta, lupa şi mă apuc de treabă.

Cu penseta rup frunzuliţa pe care vreau să o folosesc ca bază, am grijă să nu afectez restul plantei şi o pun într-un ghiveci nou, pe care l-am pregătit dinainte cu o combinaţie specială de pământ, jumătate turbă şi jumătate nisip. Tot procesul acesta poate dura şi mai bine de două ore. Dar nu lipsesc nicio zi din seră, vin aici chiar dacă e doar să îmi beau cafeaua“, povesteşte Adrian.

Sursa: adevarul.ro


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns