loading...

Ce poate fi mai delicios, vara, decât un porumb fiert? Dacă mai punem la socoteală şi faptul că acest aliment îţi menţine inima sănătoasă, dar şi ficatul, rinichii şi sistemul nervos, acesta n-ar trebui să lipsească din alimentaţia ta. Şi, surpriză: faptul că îngraşă este doar un mit

Scade riscul atacurilor de cord

Magneziul, unul dintre compuşii porumbului fiert, scade drastic riscul de atac de inimă. Porumbul fiert este recomandat să se regăsească şi în dieta femeilor însărcinate şi asta datorită faptului că acest aliment conţine şi acid folic. Ştim despre acesta din urmă că ajută la dezvoltarea şi regenerarea celulelor, fiind în special important în primele săptămâni de dezvoltare a bebeluşului din burtică.

Previne cancerul la plămâni

O altă substanţă benefică din compoziţia porumbului este beta-cryptoxanthin, un caroteneid eficient în prevenirea cancerului la plămâni. Aşa că, dacă vei introduce acest aliment în dieta ta, vei ţine această cruntă boală departe de tine.

Nu îngrașă

Faptul că porumbul ar îngrășa este doar un mit. Din contră! Nutriționiștii spun că boabele de porbum sunt indicate în curele de slăbire. Dacă țineți o dietă, puteți să consumați fără grijă porumb fiert la prima gustare a zilei sau, de ce nu, chiar la micul-dejun.

Te scapă de insomnii

Dacă suferi de insomnie, ești permanent obosit, ai grețuri destul de des sau nu mai știi cum să scapi de durerile de cap ce persistă de ceva timp, fă o cură cu porumb fiert pe durata a două săptămâni și toate acestea vor fi doar o amintire.

Reduce viteza de îmbolnăvire a tuturor organelor

Nu în ultimul rând, consumul de porumb pe o durată mai mare de 25 de zile poate determina o creştere cu până la 7-8% a lungimii totale a reţelei de vase de sânge capilare. Care este efectul? Mai puține toxine în organism. În plus, reduce viteza de îmbolnăvire a tuturor organelor.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here