NEWS ALERT
La 31 de ani câştigă sute de mii de euro dintr-o afacere la care nimeni nu s-ar fi gândit

În articolul „E o enormitate a afirma că ne-am născut ortodocşi” semnat de Răzvan Theodorescu şi publicat pe site-ul historia.ro, academicianul face afirmaţii considerate de foarte mulţi cititori ca fiind rasiste la adresa popoarelor ortodoxe, și nu numai.

Theodorescu îi critică pe ortodocşi pentru că nu muncesc, doar se roagă şi aşteaptă ca Dumnezeu să le dea de toate, în opoziţie cu protestanţii care iubesc munca, sunt adepţii principiului „Times is money“ şi trudesc din greu ca să fie plăcuţi lui Dumnezeu.

De asemenea, academicianul consideră că „Ortodoxia este legată de o anumită rămânere în urmă economică”.

De altfel, opinia lui Răzvan Theodorescu nu este singulară.  Istoricul Neagu Djuvara semna, în urmă cu câţiva ani, articolul „România a rămas în urmă şi fiindcă e ortodoxă” în care afirma că printre cauzele rămânerii în urmă a României se numără şi apartenenţa ei la ortodoxie (România Liberă).

Răzvan Theodorescu: „În primul rând, dacă luăm în considerare cercetările şcolii de Sociologie a Religiilor, constatăm o problemă a raportului său economie-religie; pretutindeni calvinii sunt mai bogaţi decât luteranii, luteranii mai bogaţi decât catolicii, aici se oprea analiza lui Max Weber. Extinzând teoria, catolicii sunt mai bogaţi decât ortodocşii şi ortodocşii, mai bogaţi decât islamicii, cu excepţiile artificiale: Luxemburg şi Qatar. Asta, din cauza unui tip de educaţie pe care ţi-l dă Ortodoxia, care nu este cel al protestantului. Consider că Ortodoxia e legată de o anumită rămânere în urmă economică. Protestantul ştie că el este o fărâmă, un nimic în mâna dumnezeirii, el este născut din păcatul lui Adam şi al Evei şi trebuie să muncească continuu ca să-i placă lui Dumnezeu. Trebuie să fie adeptul lui „Times is money“ şi chiar să se bucure puţin de plăcerile trupului. Răsăriteanul, de la Sfinţii Părinţi din secolul al IV-lea, ştie că omul este o parte din Dumnezeu, este făcut aidoma Lui, de aceea când se căsătoreşte în Biserică i se pune o coroană pe cap pentru că, pentru o clipă, este Împăratul lumii. Şi pentru că este asemenea lui Dumnezeu, Dumnezeu îl ajută. Dumnezeu îi face de toate, iar el stă, se uită, se roagă, se mai joacă cu nişte mătănii, aici se înrudeşte cu islamicul. Este o altă educaţie.

Citeşte tot articolul pe historia.ro.

 

Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns