loading...

Acest fenomen se află în topul celor mai neplăcute fenomene paranormale. Pentru cel la care se manifestă produce moartea, iar pentru cei din jur o puternică stare de şoc.

El se manifestă prin aprinderea interioară a corpului omenesc, având ca efect arderea aproape completă a acestuia şi implicit moartea subiectului.

Este foarte ciudat că nu se produce şi aprinderea suportului material pe care se găseşte persoana respectivă, deşi acesta rămâne acoperit cu cenuşa alături de urmele arderii.


ATENȚIE! MAFIA PĂDURILOR VREA CA ACESTE INFORMATII să nu fie aflate de români. CLICK AICI PENTRU DETALII  !


Acest fenomen se află în topul celor mai neplăcute fenomene paranormale. Pentru cel la care se manifestă produce moartea, iar pentru cei din jur o puternică stare de şoc. El se manifestă prin aprinderea interioară a corpului omenesc, având ca efect arderea aproape completă a acestuia şi implicit moartea subiectului.

Este foarte ciudat că nu se produce şi aprinderea suportului material pe care se găseşte persoana respectivă, deşi acesta rămâne acoperit cu cenuşa alături de urmele arderii.
CAZURI CELEBRE
În anul 1725, o pariziancă pe nume Nicole Millet, alcoolică notorie, a fost găsită arsă în patul său. Din corpul ei mai rămăsese doar craniul şi câteva oase de la degete. Rogojina de pe patul de paie, pe care a fost găsită, era intactă. Iniţial, soţul acesteia a fost acuzat că şi-a omorat soţia, încercând apoi să şteargă urmele, arzându-i corpul.

Din anul 1731 datează un alt caz celebru. Contesa Cornelia Bandi di Cesena, în vârstă de 62 de ani, a fost găsită moartă în dormitorul său. Resturile corpului ars au fost descoperite de cameristă în apropierea patului. Incendiul s-a declanşat din centrul pieptului, transformând în cenuşă corpul, dar rămânând intacte picioarele şi o parte a craniului. Pereţii camerei erau acoperiţi de o substanţă uleioasă, iar mobilierul de un strat de funingine. Acest caz a fost reamintit în 1763 de Jones Dupont în cartea sa „De Incendiis Corporis Humanii”, în care erau reunite cazurile de combustie spontană umană începând cu cazul Millet. Se spune că Charles Dickens s-a inspirat în scrierile sale, în ceea ce priveşte acest fenomen, din cartea lui Dupont.

În 1789, un abate pe nume Bertholi s-a retras într-o cameră pentru a se ruga în singurătate. După câteva momente, din cameră s-a auzit un strigăt puternic. Cei din casă, deschizând uşa, au observat că abatele era cuprins de flăcări care, atunci când s-au stins, au lăsat în urmă un cadavru carbonizat. Dar totul în jurul său era intact, neatins de foc.

Un alt caz s-a petrecut la 2 iulie 1951 la St. Petersburg, în Florida. Mary Hardy Reeser, o doamnă în vârsta de 67 de ani, locuia într-o casă, fiind chiriaşă. Proprietara casei s-a neliniştit când doamna Mary nu i-a răspuns la uşa. A intrat atunci pe fereastră şi a avut parte de o imagine terifiantă. Pe jos, în living, zăcea un corp ars aproape în întregime. Se mai zărea doar o parte din craniu şi piciorul stâng, restul era cenuşă. Cadavrul era al chiriaşei. Tavanul şi pereţii erau acoperiţi de o substanţă uleioasă, mobilierul era acoperit de funingine, iar unele obiecte din casă erau lichefiate.

Dosarul a fost închis, cauza morţii fiind stabilită a fi fost un accident. Femeia s-ar fi aflat sub influenţa somniferelor şi ar fi adormit cu o ţigară aprinsă în mână, fapt care ar fi declanşat combustia. Substanţele uleioase şi funinginea ar fi fost rezultatul arderii grăsimii corpului şi a unei părti din saltea. A rămas atunci un mare semn de întrebare pentru cei care au cercetat cazul. Cum de nu a ars întregul apartament, căci temperatura necesară pentru o asemenea ardere a corpului ar fi trebuit să fie in jur de 2.000°C?

Acum se mai citește și:  Caz terifiant! “Iubita mea MOARTĂ tot îmi trimite mesaje pe Facebook”

Sursa: jurnalul.ro

Best NEWS

NU RATAȚI CELE MAI DISTRIBUITE ARTICOLE DE ASTĂZI !

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here