loading...

Vacanță inedită pentru 30 de studenți străini care au ajuns în România, cu o bursă de studiu Erasmus. Că să scape de aglomerația din oraș și de viața la bloc, tinerii petrec două săptămâni într-un sat din Timiș.

Andrea, care s-a apucat de muls vaca, este din Portugalia și mărturisește că se află pentru prima oară într-o astfel de postură. Dacă în cazul ei rezultatele s-au lăsat așteptate, pentru prietena sa, misiunea pare floare la ureche.

În satul Bodo, aflat la 60 de kilometri de Timisoara, au ajuns, în total, 30 de tineri, care își petrec vacanța descoperind viața la tară – îi ajută pe localnici în gospodărie, repară stația de autobuz ori construiesc băncuțe.

Joaquin este din Spania și anul acesta a dat relaxarea la plajă pe sesiuni de cules roșii. „E cool pentru că e o experiență diferită, nu e ca în alte veri. Dacă nu îmi place, data viitoare nu mai vin.”

Tinerii sunt hotărâți să lase ceva în urma lor. Pictează stația de autobuz, care înainte era plină de noroi. Între timp, localnicii îi încurajează pe tineri, dar nu se ridică de la masă, ca să-i ajute.

Localnic: Văd că sunt foarte harnici, asta noi trebuia să facem, de aici.
Reporter: Vă gândiți să le dați o mână de ajutor?
Localnic: Se poate, da.
Reporter: Când?
Localnic: Când se poate.
Reporter: Și când se poate?
Localnic: Poate mâine, poimâine. Că acuma… [arată paharul]

„Am luat împreună decizia să facem activitatea într-un sat, pentru că impactul în sine este mult mai mare, și tinerii care vin din exterior pot să simtă viața reală de la firul ierbii” , spune Mihai Adrian Vilcea, coordonatorul proiectului.

La finalul zilei, studenții încing petreceri în aer liber și socializează în pași de dans.

Sursa: stirileprotv.ro


E MĂCEL în PĂDURILE ROMÂNIEI! MAFIA PĂDURILOR vrea ca acest clip sa fie șters. LUAȚI atitudine ACUM, pana nu va fi prea TÂRZIU! VEDEȚI! CLIPUL VIDEO AICI.


Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here