loading...

Resimţi o oboseală permanentă? Poate  fi vorba de o lipsă de vitamine sau chiar de nişte probleme hormonale. Specialiştii vă dezvăluie câteva metode care te pot energiza.

Combină o ceaşcă de cafea cu opt pahare de apă

În fiecare zi e nevoie să-i furnizezi organismului lichidele necesare pentru o funcţionare optimă. În caz contrar, presiunea sângelui scade, creierul riscă să nu se mai oxigeneze cum trebuie şi de aici intrevine starea de moleşeală.


ATENȚIE! MAFIA PĂDURILOR VREA CA ACESTE INFORMATII să nu fie aflate de români. CLICK AICI PENTRU DETALII  !


Ia-ţi doza de magneziu

Magneziul joacă un rol important în menţinerea nivelului de glugoză din sânge, a sănătăţii musculare şi concentraţiei. În general zarzavaturile şi alunele au un conţinut bogat în magneziu. Dar îţi poţi completa doza apelând la suplimentele de magneziu în cantitate de 200 sau 400mg pe zi.

Nu neglija alimentele bogate în vitamina B

O poţi găsi în carnea de pui, alune, ouă şi brânză. Complexul de B-uri( B1, B3,B5 şi B6) este esenţial deoarece ajută la transformarea alimentelor în energie.

Apelează la remediile naturale

Cea mai cunoscută plantă, care te ajută să lupţi cu oboseala este ginsengul. Prin stimularea uşoară a glandelor suprarenale te pune în mişcare. Iar efectele se vor observa treptat după 3-4 zile. Există şi riscul ca unele persoane să nu răspundă la acest gen de tratament.

Consumă alimente cu un indice glicemic scăzut

Optând pentru produsele neprocesate, precum cerealele integrale, orezul brun sau pâinea neagră din făină integrală, îţi poţi menţine un nivel constant al energiei. Dacă îţi îngreunezi  digestia umplându-ţi farfuria cu tot felul de nebunii greu de digerat, sigur te va ajunge oboseala.

Ceaiul negru alungă stresul

Pentru a reduce stresul, specialiştii în nutriţie recomandă o cană de ceai negru sau verde.  Acestea conţin ingrediente precum flavonoizi şi aminoacizi, care influenţează neurotransmiţătorii din creier. Pentru rezultate benefice, specialiştii recomandă patru ceşti pe zi timp de şase săptămâni. Ceaiul verde conţine substanţe care au rolul de a relaxa organismul.

Atenţie la tiroidă dacă eşti însărcinată!

Toate femeile însărcinate ar trebui să facă un set de analize a glandei tiroide, conform unei echipe de cercetători cehi. O simplă analiză de sânge poate identifica aproximativ o treime dintre viitoarele mame care nu prezintă deocamdată niciun simptom, dar pot suferi afecţiuni ale tiroidei după ce dau naştere. Identificarea din timp a bolilor de tiroidă la mame va avea implicaţii majore asupra sănătăţii femeilor şi copiilor, conform unui studiu prezentat cu ocazia Congresului European de Endocrinologie.

Uleiul de măsline ţine cancerul departe

O dietă bogată în ulei de măsline, brânză şi prăjituri oferă protecţie împotriva cancerului la sân şi chiar favorizează pierderea în greutate, potrivit unui nutriţionist american. Această dietă este la fel de eficientă pentru femeile sănătoase, care vor să reducă riscul de a face cancer la sân, cât şi pentru cele care au fost diagnosticate cu această boală şi sunt în convalescenţă.

O slujbă proastă afectează creierul

Un loc de muncă dezagreabil ne face nefericiţi, însă cercetătorii americani au descoperit că e mai dăunator pentru sănătatea minţii să ai un job care nu-ţi convine decât să nu ai slujbă deloc. Oamenii care nu au un loc de muncă sunt, paradoxal, ceva mai echilibraţi la minte decât cei care se luptă cu o slujbă neplacută.

Acum se mai citește și:  Şcolile şi grădiniţele din Bucureşti vor fi ÎNCHISE până LUNI, 16 ianuarie

Sursa: clik.ro

Best NEWS

NU RATAȚI CELE MAI DISTRIBUITE ARTICOLE DE ASTĂZI !

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here