NEWS ALERT
Care este semnificația fiecărui an de căsnicie? Ce daruri se oferă?

Istoria zahărului nu este tocmai una simplă. Din China antică până în zilele noastre ea a urmat un drum lung.

„Aurul alb”, așa cum era numit zahărul de coloniștii britanici, este astăzi considerat un produs firesc, chiar banal în lumea modernă. Oricine poate merge astăzi la magazin pentru a cumpăra un kilogram de zahăr în scopul utilizării lui ca îndulcitor pentru cafea, prăjituri etc.

Dar asta nu înseamnă că nu poate avea și alte întrebuințări. De multe ori este o alternativă foarte bună în unele situații, înlocuind substanțele mult mai scumpe și mai toxice. Fie că vorbim de sănătate sau de frumusețe, de bucătărie sau de grădină, iată câteva moduri în care zahărul mai poate fi utilizat.

1. În liniștirea copilului

Potrivit unui studiu din „Pediatrics”, bebelușilor cărora li s-au administrat soluții pe bază de apă cu zahăr înainte de vaccinuri au reacționat mai bine la acestea și au fost mai liniștiți decât cei cărora li s-a administrat doar apă.

2. În tratarea rănilor

Poți trata o rană cu un strop de zahăr. Un studiu realizat recent a arătat că dacă pui zahăr granulat pe o escară, pe o rană provocată de un ulcer varicos sau în cazul unei amputații înainte de a te îmbrăca, omoară bacteriile care încetinesc procesul de vindecare și cauzează dureri insuportabile.

3. În calmarea arsurilor bucale

Orice arsură a limbii, de la gura de cafea mult prea fierbinte până la bucata de pizza proaspăt scoasă din cuptor, poate fi tratată cu un cub de zahăr ținut și topit pe limbă, calmându-ți astfel durerea.

4. În calmarea durerilor cauzate de mâncăruri prea picante

Mâncărurile acide sau lactatele pot calma iuțeala, însă un cub de zahăr este la fel de bun.

5. În exfoliere

Zahărul este perfect pentru exfoliere. O rețetă pentru o astfel de loțiune se poate obține prin amestecul de zahăr cu diferite tipuri de ulei până se obține o pastă subțire. Adaugă uleiuri esențiale sau extract de vanilie pentru un miros mai plăcut.

6. În hrănirea plantelor

Amestecă trei lingurițe de zahăr cu două lingurițe de oțet alb într-un litru de apă și apoi stropește florile. Zahărul ajută la hrănirea tulpinei în timp ce oțetul previne apariția bacteriilor.

7. În eliminarea muștelor

Fierbe zahăr cu apă și miere în cantități egale până când amestecul devine o pastă groasă. Lasă-l să se usuce. Apoi taie bucăți de bandă adezivă maro, fă o gaură la un capăt, prinde o sfoară și înnoad-o. Afundă banda în amestec și apoi las-o să se scurgă până când acesta devine lipicios. Atârn-o acolo unde ai nevoie pentru a scăpa de muște.

8. În hrănirea fluturilor

Matthew Tekulsky, autorul cărții “The Butterfly Garden” (Harvard Common Press, 1985), recomandă următoarea formulă pentru hrănirea fluturilor:

  • jumătate de kilogram de zahăr
  • una sau două pahare de bere stătută
  • 3 banane pisate
  • o cană de suc de fructe
  • un shot de rom

Amestecă ingredientele, apoi vopsește pomii, gardul sau pietrele cu acestea. O altă variantă este să scufunzi un burete în amestec și apoi să-l legi de o creangă.

9. În eliminarea petelor de iarbă

Fă o pastă din zahăr și apă călduță și aplic-o pe petele de iarbă de pe haine. Lasă-le aproximativ o oră, apoi clătește-le.

10. În păstrarea torturilor, a prăjiturilor și a brânzei, proaspete

Pune două, trei cubulețe de zahăr în ambalajul torturilor și a prăjiturilor înainte să le pui în frigider. De asemenea încearcă acest lucru și cu brânza. Unii susțin că previne depunerea mucegaiului și astfel se va păstra proaspătă pentru un timp îndelungat.

Sursa: suntfericita.manager.ro


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns