NEWS ALERT
Aparatul care detectează substanţele PERICULOASE din MÂNCARE, invenţia unui gălăţean

Potrivit rezultatelor preliminare, doar 19 societăţi dintre cele verificate au avut contabilitatea în regulă.

În celelalte cazuri, principala problemă descoperită a fost aplicarea eronată a taxei pe valoarea adăugată la vânzarea mașinilor către persoane fizice, informează digi24.ro.

ANAF a amintit schemele de fraudare identifcate la verificări:

Categoria celor care cumpără autoturismele din unele state membre și apoi le revând către alte state membre UE(Franța, Italia, Spania), valoarea depășind 170 milioane lei. În aceste cazuri, schimburile de informații cu aceste state au demonstrat de cele mai multe ori că frauda de TVA are loc în acele state, firmele românești facilitând frauda adesea prin emiterea de facturi duble, având ca scop schimbarea ilegalã a regimului de TVA aplicat la destinație (locul înmatriculãrii efective a mașinii).

Inspectorii antifraudă au demarat verificarea tranzacțiilor derulate de 6 societăți bulgărești înființate de cãtre cetățeni români, scopul fiind același de comercializare auto tot pe teritoriul României la „un preț competitiv”, atins tot prin schimbarea ilegală a regimului de TVA.Înființarea de societăți în Bulgaria pare a fi preferatã de persoanele care deja au fost anterior angrenate în fapte de evaziune fiscală în România.

Totodată, inspectorii antifraudã au constatat căîn aproximativ 20 de cazuri, administratorii firmelor sunt în fapt persoane interpuseși au identificat acei cumpărători ulteriori care au achiziționat mai multe autovehicule de la respectivele firme, pe care le-au revândut ulterior. Acești clienți vor fi semnalați inspecției fiscale persoane fizice pentru a verifica dacă desfășoară activități economice cu/fără autorizație (dacă respectă reglementările legale privind înregistrarea/declarararea acestor activități).

Fiscul a atras atenția celor care negociază cu vânzătorul declararea unui preţ mai mic decât cel real pentru a plăti taxe mai mici că pot fi acuzaţi de evaziune fiscală.

Analizele de risc care au relevat existenţa unor reţele organizate care se ocupă de comerţul cu mașini second-hand, aceeaşi societate fiind folositã de mai multe persoane pentru achiziţiile de autoturisme din vestul Europei. Aceste persoane se ocupă adesea de ”adusul maşinii la comandã”.


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

1 COMENTARIU

  1. Nu va multumiti cu acea taxa de poluare ilegala!??? Stat de rahat! Ce faceti voi, nu vedeti!? In tara asta, nu poti trai doar daca furi, exact cum ne furati voi ca si stat. Va bagati mainile in buzunarele oamenilor, prin taxe si accize aberante. Scrieti si despre asta!

Lasă un răspuns