loading...

Pe 1 ianuarie 2017 se împlinesc 10 ani de când România a intrat în Uniunea Europeană, fapt pentru care economistul Ilie Şerbănescu (n.r. fost ministru în Guvernul CIORBEA) a făcut un bilanţ al ultimului deceniu, la solicitarea ziarului Puterea.

Potrivit Eurostat, românii muncesc cel mai mult din Uniunea Europeană şi sunt pe penultimul loc în ceea ce priveşte productivitatea pe ora de muncă. Studiul arată că românii muncesc 8 ore pe zi, cinci zile pe săptămână şi au o productivitate de doar 51,1%.

Ilie Şerbănescu spune că acest lucru se întâmplă deoarece PIB-ul României este inechitabil împărţit între muncă şi capital. Şerbănescu consideră că, dacă sectorului muncă i-ar fi fost alocat 60% din PIB, cum este în Germania, şi nu 30% cât primește acum, atunci salariile românilor ar fi fost astăzi de două ori mai mari.ilie serbanescu

Expertul apreciază că Europa se află în stăpânirea câtorva mari puteri care ne tratează ca pe nişte colonii.

Acum au pus ăştia din Uniunea Europeană mâna pe Europa, cu excepţia Rusiei, şi ne tratează pe toţi ceilalţi ca pe nişte colonii. Ei (marile puteri ale Europei — n.r.) de sute de ani trăiesc pe seama altora. De atunci durează situaţia aceasta. Marea Britanie, Franţa, Portugalia, Spania, Olanda, Belgia sunt nişte puteri care au trăit pe seama altora de sute de ani. Ce pretenţii să avem de la ei?”, spune analistul.

El argumentează că în România va fi din ce în ce mai rău pentru că presiunea colonialiştilor de la Bruxelles va creşte. Adevărata criză este aceea când marile puteri nu mai au întoarcere şi vor să iasă din catastrofă pe seama ţărilor mici, nenorocite.

Sursa: sputnik.md


Filmarea care se vrea ștearsă URGENT de pe internet, pentru că ar crea PANICĂ. VEDEȚI AICI, IMAGINI VIDEO NĂUCITOARE.

Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here