NEWS ALERT
Veste proasta pentru soferi: se scumpesc politele RCA. Iata cat veti plati pentru o polita de asigurare

Pe 1 ianuarie 2017 se împlinesc 10 ani de când România a intrat în Uniunea Europeană, fapt pentru care economistul Ilie Şerbănescu (n.r. fost ministru în Guvernul CIORBEA) a făcut un bilanţ al ultimului deceniu, la solicitarea ziarului Puterea.

Potrivit Eurostat, românii muncesc cel mai mult din Uniunea Europeană şi sunt pe penultimul loc în ceea ce priveşte productivitatea pe ora de muncă. Studiul arată că românii muncesc 8 ore pe zi, cinci zile pe săptămână şi au o productivitate de doar 51,1%.

Ilie Şerbănescu spune că acest lucru se întâmplă deoarece PIB-ul României este inechitabil împărţit între muncă şi capital. Şerbănescu consideră că, dacă sectorului muncă i-ar fi fost alocat 60% din PIB, cum este în Germania, şi nu 30% cât primește acum, atunci salariile românilor ar fi fost astăzi de două ori mai mari.ilie serbanescu

Expertul apreciază că Europa se află în stăpânirea câtorva mari puteri care ne tratează ca pe nişte colonii.

Acum au pus ăştia din Uniunea Europeană mâna pe Europa, cu excepţia Rusiei, şi ne tratează pe toţi ceilalţi ca pe nişte colonii. Ei (marile puteri ale Europei — n.r.) de sute de ani trăiesc pe seama altora. De atunci durează situaţia aceasta. Marea Britanie, Franţa, Portugalia, Spania, Olanda, Belgia sunt nişte puteri care au trăit pe seama altora de sute de ani. Ce pretenţii să avem de la ei?”, spune analistul.

El argumentează că în România va fi din ce în ce mai rău pentru că presiunea colonialiştilor de la Bruxelles va creşte. Adevărata criză este aceea când marile puteri nu mai au întoarcere şi vor să iasă din catastrofă pe seama ţărilor mici, nenorocite.

NEWS ALERT
Masacru în PARCURILE NAŢIONALE din România. Tot mai mulţi români semnează PETIŢIA pentru protejarea lor. Distribuiţi să afle toată lumea!

Sursa: sputnik.md

Cel mai citit articol de astăzi

loading...
Loading...

ATENȚIE!!!!

Doctorii morți nu mint. NICIUN medic din lumea asta nu o să-ți spună aceste lucruri. AICI sunt toate detaliile 


Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns