La Vatican au venit țiganii în pelerinaj. Un număr de peste 5.000 de rromi au fost primiți, la începutul săptămânii de către Papa Francisc. Suveranul Pontif a profitat de ocazie și a condamnat discriminarea țiganilor în Europa, dar a afirmat că si ei trebuie, la rândul lor, să respecte legea și să își trimită copiii la școală.

loading...

Le-a cerut țiganilor să nu mai fie violenți și să renunțe la „escrocherie”, informează Mediafax. A îndemnat pe romii care călătoresc în Europa să respecte legea si să nu se mai facă de rușine.

„Nu dați mass-media și oamenilor motiv să gândească rău despre voi”, le-a zis Papa Francisc țiganilor prezenți în Aula Paul al VI-lea, cu ocazia Pelerinajului mondial al țiganilor.

El a mai atenționat țiganii care se consideră creștini că trebuie să „evite tot ceea ce nu este vrednic: minciuna, frauda, escrocheriile, lupta”. Papa a explicat că în timp ce statul trebuie să garanteze educație, este „de datoria adulților să se asigure că cei mici merg la scoală”.

A mai spus că țiganii au suferit prea mult timp din cauza xenofobiei și le-a transmis că este timpul să „întoarcă pagina”.

Sursa: stireazilei.com


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here