Pentru prima dată de la sfârşitul Războiului Rece, guvernul federal al Germaniei concepe planuri prin care să oblige populaţia să îşi facă provizii la domiciliu, de hrană şi apă, pentru mai multe zile.

loading...

Acestea vor fi necesare în caz de atac armat asupra ţării sau catastrofă. Publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung citează documentul „Concepţie despre apărarea civilă”, pregătit de Ministerul de Interne. Această strategie a fost cerută încă din 2012 de o comisie parlamentară.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că planul va fi discutat miercuri într-o şedinţa a Parlamentului. Documentul conţine 70 de pagini, în el vorbindu-se de diverse scenarii în care teritoriul Germaniei ar fi atacat.

Că măsură preventivă se impune ca „populaţia să se pregătească adecvat pentru evenimente care ar putea ameninţa existenţa noastră şi nu pot fi excluse pe viitor”.

În text se vorbeşte despre nevoia de un sistem sigur de alarmă, o structura mai bună de apărare a clădirilor şi o mai mare capacitate a sistemului de sănătate. Printre priorităţi ar trebui să se afle şi sprijinul populaţiei pentru forţele armate, mai spune documentul.


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here