NEWS ALERT
Stim ca aveati acest obicei, dar renuntati urgent la el! De ce sa nu mai folositi coaja lamailor

Italia se confruntă cu un aflux fără precedent al refugiaţilor care vin dinspre Africa pe Mediterana, doar în iulie în Cizma ajungând peste 25.000 de migranţi.

O soluţie găsită de autorităţile din Italia la această problema este deportarea unor dintre aceştia în ţările de baştină. Deja Italia a trimis în Sudan 48 de persoane, cu o cursa aeriană charter.

Cei 48 de refugiaţi se aflau în Ventimiglia şi sperau că vor trece din Italia în Franţa. În schimb, aceştia au fost transportaţi cu avionul spre capitală sudaneză Khartoum, cu o cursa charter a companiei EgyptAir.

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului au protestat vehement împotriva unei astfel de măsuri, prima de acest fel luată până acum de Italia.

„Aceasta este o deportare în masă, într-o ţară în care drepturile fundamentale ale omului sunt încălcate iar vieţile oamenilor sunt puse în pericol”, a declarat o avocata locală, expert în dreptul imigraţiei. „Prin această operaţiune, ţara noastră devine complice”, a completat aceasta.

În 2015, 60 la sută dintre solicitanţii de azil sudanezi au beneficiat de protecţie umanitară în Italia. Însă, la începutul acestei luni, Sudan şi Italia au semnat un acord pentru a lucra împreună în chestiuni legate de imigraţie şi de control la frontiere.

O echipa de oficiali sudanezi a venit special la frontiera dintre Italia şi Franţa pentru a indentifica migranţii ce urmau să se întoarcă în ţara de baştină. Amnesty Internaţional atrage atenţia că aceştia vor suferi abuzuri în ţară lor, preşedintele Sudanului, Omar Hassan Ahmad al-Bashir, fiind urmărit pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii.


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns