loading...

Italia se confruntă cu un aflux fără precedent al refugiaţilor care vin dinspre Africa pe Mediterana, doar în iulie în Cizma ajungând peste 25.000 de migranţi.

O soluţie găsită de autorităţile din Italia la această problema este deportarea unor dintre aceştia în ţările de baştină. Deja Italia a trimis în Sudan 48 de persoane, cu o cursa aeriană charter.

Cei 48 de refugiaţi se aflau în Ventimiglia şi sperau că vor trece din Italia în Franţa. În schimb, aceştia au fost transportaţi cu avionul spre capitală sudaneză Khartoum, cu o cursa charter a companiei EgyptAir.


ATENȚIE! MAFIA PĂDURILOR VREA CA ACESTE INFORMATII să nu fie aflate de români. CLICK AICI PENTRU DETALII  !


Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului au protestat vehement împotriva unei astfel de măsuri, prima de acest fel luată până acum de Italia.

„Aceasta este o deportare în masă, într-o ţară în care drepturile fundamentale ale omului sunt încălcate iar vieţile oamenilor sunt puse în pericol”, a declarat o avocata locală, expert în dreptul imigraţiei. „Prin această operaţiune, ţara noastră devine complice”, a completat aceasta.

În 2015, 60 la sută dintre solicitanţii de azil sudanezi au beneficiat de protecţie umanitară în Italia. Însă, la începutul acestei luni, Sudan şi Italia au semnat un acord pentru a lucra împreună în chestiuni legate de imigraţie şi de control la frontiere.

O echipa de oficiali sudanezi a venit special la frontiera dintre Italia şi Franţa pentru a indentifica migranţii ce urmau să se întoarcă în ţara de baştină. Amnesty Internaţional atrage atenţia că aceştia vor suferi abuzuri în ţară lor, preşedintele Sudanului, Omar Hassan Ahmad al-Bashir, fiind urmărit pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii.

Best NEWS

NU RATAȚI CELE MAI DISTRIBUITE ARTICOLE DE ASTĂZI !

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here